Skrevet af Camilla Struck

Flere og flere er interesserede og fascineret af de klassiske biler, som efter mange år stadig formår at stå skarpt og smukt. Interessen for veteranbilerne blandt befolkningen er voksende, og det er den også hos rigmændene. De dyreste veteranbiler på markedet bliver købt for tårnhøje priser, og der findes auktioner af de eksklusive biler overalt i verden. Priserne for veteranerne kan variere, men den dyreste veteranbil nogensinde solgt er Ferrari 250 GTO og blev solgt for 254,2 millioner kr. i 2014.

 

Verdens dyreste veteranbil

Sjældenhed og popularitet går hånd i hånd i forbindelse med auktion af veteranbiler. Jo færre eksemplarer af veteranen der findes, desto mere populær er bilerne. På førstepladsen over verdens dyreste biler ligger Ferrari 250 GTO fra 1962, som i sandhed er en fryd for øjet.

Der blev kun bygget 39 eksemplarer af den unikke veteranbil, hvilket gør den til en af de mest autentiske og originale veteranbiler fra Ferrari. Bilen er steget markant i pris gennem årene, hvor den oprindelige ejer kun havde givet den nette sum af under 200.000 kr., da han købte bilen i 1965.

De smukke veteraner kan være en ualmindelig god investering, hvis de er vedligeholdt til punkt og prikke – og naturligvis er et sjældent syn. Modellen fra Ferrari er designmæssigt meget beundringsværdig, og det er ikke til at se på bilen, at den er mere end 50 år gammel.

 

De dyreste biler gennem historien

Der er mange veteraner gennem tiden, som er blevet solgt for ekstremt høje købesummer. Der er dog ikke nogen, der kommer i nærheden af prisen for 1962 Ferrari 250 GTO.

  1. I 1987 var den dyreste bil 1931 Bugatti Royale Kellner Coupe. Veteranbilen blev solgt for lidt over 80 millioner danske kroner, hvilket svarer lidt over en tredjedel af prisen for 1962 Ferrari 250 GTO. Det er dog rigtig mange penge, når man tager forskellen i tid med i betragtning. Bugatti-modellen er meget bemærkelsesværdig på grund af den meget lange front, og dens vægt som ligger på 3.500 kg.
  2. En anden dyr veteran, som er et kig værd, er også en model fra Bugatti – nemlig Bugatti Royale Berline De Voyager fra 1931. Den klassiske bil blev solgt for 63,4 millioner kr. i 1986 og var på dette tidspunkt verdens dyreste bil. Denne Bugatti-model har også den karakteristiske lange front, og det særlige ved denne model er, at den var den første Royale-model, som blev færdigbygget.
  3. En tredje veteran, som er blevet solgt for mange millioner, er 1937 Mercedes 540 K Special Roadster. Denne veteran blev i 2007 solgt for 41,7 millioner kr., og den klassiske bil er 1 ud af 6 de byggede modeller, hvilket gør den til en meget sjælden bil.

 

Eksklusive veteranbiler er kun for de rigeste

De betagende, men exceptionelt dyre veteranbiler er ikke allemandseje, og en del af dette skyldtes, at mange veteranbiler ikke overlevede 2. verdenskrig – og derfor er prisen høj på de, som overlevede. De 10 dyreste veteranbiler solgt i 2018 varierer i pris fra 254,2 millioner kr. til 122,73 millioner kr. De unikke veteraner er for den allerrigeste del af befolkningen, da bilernes høje værdi er grundet deres sjældenhed. Veteranerne skal være i god stand, og jo ældre de er, jo højere er prisen. Prisen toppes især, hvis der kun er få eksemplarer tilbage i verden.