Dette indlæg er sponsoreret.

Hvor skal jeg købe en brugt bil?

Skal du have en ny bil? Hvorfor så ikke købe den brugt? For mange er det en billigere løsning at købe en bil brugt frem for at købe en helt ny. Men der er også mange ting, man kan være i tvivl om ved køb af en brugt bil. Det kan være svært at vurdere, om det er bedst at købe den hos en forhandler eller gennem en privathandel. Her kan du læse om de forskellige fordele og ulemper ved begge dele. På den måde kan du bedre tage beslutningen om, hvor din næste bil skal købes.

 

Fordele og ulemper ved forhandlere

Der kan være fordele og ulemper ved at købe en brugt bil hos en bilforhandler. Mange bilforhandlere tilbyder salg af brugte biler, og det kan ofte være en fordel at handle brugt bil her fremfor hos en privatperson, da man hos forhandleren får 2 års reklamationsret og ofte også brugtbilsgaranti. Andre fordel ved at købe brugte biler hos bilforhandlere er:

  • Prisen på brugte biler er altid til forhandling.
  • De har et større udvalg.
  • Din gamle bil kan indgå i handlen, så du slår to fluer med et smæk!
  • Du kan være sikker på bilens stand, da de er juridisk forpligtigede til at sørge for, at den opfylder bestemte standarder.

Ulemper kan være, at der er højere omkostninger ved handlen, fordi forhandleren selvfølgelig har gjort lidt ekstra arbejde, for at bilen er i god stand. Derudover kan professionelle sælgere have tendens til at ville sælge dig ekstra udstyr. Det er altså en god ide at tjekke op på forhandleren, så du undgår at ryge i nogle fælder.

 

Fordele og ulemper ved privathandel

Det er meget op til dig som person, om du helst vil købe brugte biler hos bilforhandlere eller privatpersoner. Der er nemlig også både fordele og ulemper ved sidstnævnte. Fordele indebærer eksempelvis:

  • Der er ofte lavere omkostninger, fordi private sælgere helst vil af med bilen så hurtigt som muligt.
  • Ønsket om en hurtig handel gør også private personer mere villige til at forhandle om prisen.

Ulemper kan derimod være, at der er et noget mindre udvalg blandt private forhandlere, hvis du går efter en specifik model. Samtidig er der ingen krav til bilens stand, og den købes derfor som beset.

Nu kender du til fordele og ulemper ved at handle med både forhandlere og privatpersoner. Herfra er det op til dig at vurdere, hvilke ting du vægter højest ved køb af bil.

 

Tryghed ved at købe bil hos en forhandler

Som nævnt tidligere kan det virke skræmmende at købe bil hos en forhandler, fordi hans job er at sælge. Dansk Bilforhandler Union (DBFU) er en brancheforening og et netværk af brugtbilsforhandlere. De forsøger at skabe tillid mellem forbrugere og brugtbilsforhandlere, så du ikke føler dig utryg ved at købe bil hos en professionel sælger. Foreningen er medlem af BrugtBilGarantiFonden, der giver garanti for at forhandleren opfylder sine økonomiske forpligtelser over for sine kunder.