Værd at vide om udbedring af forsikringsskader

Står du i den uheldige situation, hvor din bil har fået en skade, så kan der være tale om en forsikringsskade. En forsikringsskade betegner en skade, der er dækket af kaskoforsikringen. Det kan være alt fra en påkørsel, en skade fra træer, grene og lignende til sammenstød med andre biler. Når du skal have udbedret en forsikringsskade, er det vigtigt at vælge et autoriseret værksted, så du ikke ender med at gå på kompromis med kvaliteten.

 

Hvad dækker forsikringen?

Det er meget forskelligt, hvad forsikringen dækker alt efter, hvilken forsikring du har. Hvis du for eksempel bliver påkørt af en anden bil eller er involveret i et sammenstød, hvor det kan bevises, at det ikke er dig, der har voldet skaden – kan du blive dækket af den anden persons forsikring. Hvis denne persons forsikring ikke kan dække dine skader, så vil din egen forsikring gå ind og dække skaderne. Derfor skal du altid sørge for at få navn, adresse, telefonnummer og lignende oplysninger på de involverede parter.

 

Hvilket værksted skal du benytte?

Når du vil udbedre dine skader, skal du vælge et autoriseret værksted, der kan varetage forsikringsskader. Når du har kontaktet dit forsikringsselskab, vil de formentlig spørge, om du ønsker at benytte et bestemt værksted. Her kan du komme dem i forkøbet og vælge et værksted, som du kender til og ved, hvorvidt de udfører kvalitetssikret arbejde. På den måde går du ikke på kompromis med kvaliteten ved udbedring af skaden. Det kan være, at forsikringsselskabet anbefaler et værksted, som i sidste ende ikke er den mest optimale løsning for dig. Vælg derfor et autoværksted, der kan håndtere forsikringsskader på bilen professionelt som for eksempel Tågerup Autoopretning.

 

Hvorfor vælge et autoriseret værksted?

Hvis du stadig ikke er overbevist om at benytte dig af et autoriseret værksted, bør du overveje, om du villig til at løbe risikoen ved at kunne miste din garanti på bilen. Hvor et autoriseret værksted er forpligtet til at bruge originale reservedele – er et uautoriseret værksted ikke forpligtet til at gøre det samme. Derfor kan det betyde senere, at din bil mister garantien, fordi der er blevet brugt uoriginale reservedele. Når du alligevel bliver dækket af forsikringen, er der ingen grund til at spare penge. Gå derfor ikke på kompromis med værkstedets kvalitet, når det drejer sig om udbedring af forsikringsskader.