Dette indlæg er sponsoreret. 

Gode råd, hvis din bil får et stenslag

Mange har prøvet det. Man kommer kørende på landevejen, og pludselig kommer der en lille stjerne i en af dine autoruder. Så er skaden sket. Men der er nogle ting, man kan gøre for at mindske skaden, når man får et stenslag i sin bilrude. Det bør først og fremmest dækkes med klar tape, så snavs og andet skidt holdes ude af stenslaget, indtil det kan blive repareret. På den måde udvikler det sig ikke, og reparatøren kan nemmere fikse det pænt. Dernæst så søg professionel hjælp til udskiftning eller reparation af din autorude.

 

Derfor skal du gøre noget ved stenslag hurtigt

Både i forhold til sikkerhed og din økonomi er det en rigtig god ide at få lavet stenslaget så hurtigt som muligt. Hvis skaden udvikler sig, kan du risikere at skulle have udskiftet hele forruden, og så bliver det pludselig meget dyrt. Samtidig er autoruden ikke lige så stabil, når den har et stenslag. Dette er også en af grundende til, at du bør fikse det med det samme. For din egen og dine eventuelle passagereres sikkerheds skyld. Samtidig kan bilen blive kasseret ved et syn, hvis den har et stenslag i viskerfeltet i dine autoruder. 

 

Søg professionel hjælp

Oplever du at få et stenslag i din bil, bør du derfor med det samme kontakte en professionel, der kan reparere det. Allerbedst er det, at du holder ind til siden og tilkalder en automekaniker, lige når skaden er sket. Dette er dog ikke altid muligt, og hvis dette er tilfældet bør autoruder tapes, hvorefter en mekaniker opsøges hurtigst muligt. Et sidste godt råd er at være ekstra opmærksom i vinterhalvåret, da fugt i skaden hurtigt kan gøre det endnu værre.