ATV-køretøj som bil

 

ATV står for ’All Terrain Vehicle’ og er et begreb, der dækker over et firehjulet køretøj, der er beregnet til at køre i terræn. Dybest set ligner ATV’en en motorcykel på fire hjul med en bagagebærer, der kan bruges i forbindelse med flere henseender. ATV’en er både optimal at bruge i forbindelse at bruge i forbindelse med landbrug, da markveje og fugtige arealer ikke begrænser dens færden. Derudover kan den også bruges til almindelig kørsel som en bil, da mange opfatter den som et sjovt og anderledes køretøj i forhold til den traditionelle bil.

 

Hvad er reglerne for ATV-kørsel i Danmark?

 

Ifølge færdselsloven klassificeres ATV’en som en bil, hvilket betyder, at den skal følge samme bestemmeler som biler. I EU-regi betegnes ATV’erne som ’quadricykler’, der kan typegodkendes efter EF-direktiv 2002/24/EF. Da Danmark er medlem af EU, er vi derfor forpligtet til at acceptere ATV-køretøjer, hvis de er typegodkendt i henhold til EF-direktiv 2002/24/EF. Inden ATV’en skal registreres, skal den godkendes ved syn, hvor EF-overensstemmelsescertifikatet skal medbringes.

Idet ATV’en ses som en bil i færdselsloven, skal der betales registreringsafgifter, som var det en bil. Derudover pålægges der ved indregistreringen en afgift på 7.500 til grund for, at ATV’en ikke har en airbag. Det skal også nævnes, at føreren skal have et kørekort til bil for lovligt at kunne befare en ATV.

 

Kontakt din lokale ATV-forhandler

 

Hvis du er blandt dem, der godt kunne tænke dig at eje et af disse firehjulede køretøjer, skal du ikke tøve med at kontakte din lokale ATV-forhandler, der kan give dig nærmere information både vedrørende krav til ATV’en samt de fordele, der er ved at eje en ATV, der må befare de danske veje.