Hvor meget olie skal der på min bil?

 

Er du ikke den med mest benzin i blodet, og har du ikke helt styr på, hvor meget olie, der skal på din bil? Læs med og få gode råd!

 

Det afhænger af din bil!

 

Der kan være stor forskel på, hvor meget olie en bil har brug for, alt efter hvilken type, det er. Det kan nemlig både afhænge af motorens størrelse og producent, bilens mærke og meget andet. Derfor kan det være nærmest umuligt at opstille nogle generelle regler om motorolie, og i stedet er det vigtigt, at du kender din egen bil godt. På den måde finder du også ud af, hvilken type motorolie din bil skal bruge, så du selv kan stå for køb af motorolie i en webshop.

 

Sådan finder du ud af det

 

Den bedste måde at finde ud af, hvor meget motorolie din bil skal bruge, er ved at tjekke oliepinden i motoren. Oliepinden vil først og fremmest være en indikation på, om motoren trænger til at få fyldt olie på. Er du i tvivl om, hvor du finder oliepinden, kan du med fordel finde instruktionsbogen for din bil frem, hvor du kan se, hvilket låg du skal skrue på under kølerhjelmen. I instruktionsbogen kan du også se, hvor meget motorolie, din bil maksimalt kan få påfyldt.

 

Motorolie og autoservice

 

Hvis du har fået foretaget udskiftningen af din motorolie i forbindelse med service af din bil, kan du med fordel kigge i instruktionsbogen fra bilproducenten. Her vil du både kunne finde gode instruktioner, råd og guides, så du for alvor kan lære din bil bedre at kende, og så du fremover både kan stå for køb af motorolien lige såvel som for påfyldningen af den.