Skal du have registreret en veteranbil?

Hvis du er ejer af et køretøj, du gerne vil have registreret som en veteranbil, er der nogle bestemmelser og regler, der skal være opfyldt. Du kan få registreret dit køretøj som en veteranbil, hvis det er mere end 35 år siden bilen første gang blev indregistreret. Får du registreret din bil som en veteranbil, betyder det samtidig, at du kun må benytte den lejlighedsvis. Derudover er det også kun tilladt at bruge den til privatkørsel.

 

Sådan foregår det med vægtafgiften

Når din bil fylder 35 år, lander den i kategorien som en veteranbil. Et eksempel kunne være, hvis din bil ikke er ændret siden første registrering i år 1983, vil bilen blive kategoriseret som en veteran i år 2018. Derefter betaler du kun ¼ af den vægtafgift, der ellers betales af en tilsvarende bil. Det er dertil vigtigt at nævne, at det ingen betydning har, om bilen er registreret som en veteranbil – afgiften sættes automatisk ned.

 

Overvejer du at importere en veteranbil?

Der er mange danskere, som har udset sig en gammel klassisk veteranbil fra udlandet, som de ønsker at importere. Reglerne for registreringsafgiften er anderledes omkring biler, der er over 35 år gamle, end for normale personbiler. Hvis bilen er i original stand og over 35 år gammel, skal du kun betale registreringsafgift af bilens brugsværdi. Det betyder, at du derfor ikke skal betale afgiften af bilens markedsværdi, hvilket man normalt gør ved import af biler fra udlandet. Dette kan i nogle tilfælde medføre en økonomisk besparelse – dog kan dette ikke garanteres.

 

Ændringerne i syn af veteranbil

Hvis din bil registreres som en veteranbil, skal den ikke længere synes hvert andet år, hvilket er tilfældet med normale biler. Når bilen er synet og registeret som en veteranbil, skal det næste syn først foregå i det år, hvor den fylder 40 år. Efterfølgende skal du kun have bilen til syn hvert 8. år, hvilket blandt andet skyldes, at den nu kun bruges lejlighedsvis.

 

Sæt dig godt ind i reglerne

Det er vigtigt, at sætte sig godt ind i reglerne omkring registrering af veteranbiler. Når et køretøj går fra at være en normal bil, til at blive registreret som en veteranbil, er der som tidligere nævnt nogle regler man skal indordne sig efter. Du kan finde flere informationer i SKATs Motorregister, hvis du vil blive klogere på, hvilke regler specifikke der er på området.