Hvor gammel skal man være for at køre tuk tuk?

En tuk tuk knallert, der egentlig hedder Piaggo Ape 50, er godkendt som invalideknallert, hvilket betyder, at de kan køres på af personer, der ikke har kørekort samt uden, at der skal monteres nummerplade. Dog skal man alligevel være 18 år.

 

Hvilke regler gælder for Piaggo Ape 50?

Ape 50 kan både fås med en tophastighed på 25 og 45 km/, men der er forskellige regler for de to køretøjer. Reglerne for Ape 50 med en tophastighed med 45 km/t er, at Ape 50 skal have nummerplade på, samt at føreren af denne skal have kørekort.  

Herudover dikterer reglerne også, at Ape 50 med tophastighed på 25 km/t skal køre efter forholdene, hvilket indebærer at køre på cykelstien, hvis der er plads eller på kørebanen, hvis der ikke er. Derimod skal Ape 50 med tophastighed på 45 km/t køre på kørebanen og må rent faktisk ikke køre på cykelstien.

 

Hvilke regler findes der for parkering af tuk tuks?

Fordelen ved en Ape 50 med tophastighed på 25 km/t er, at du kan parkere lige, hvor du har lyst – selvfølgelig såfremt du ikke spærrer vejen eller generer andre trafikanter. Derfor er det altså en kæmpe fordel at skulle parkere tuk tukken, da du hverken skal bekymre dig om parkeringsbøder, eller om hvorvidt der er pladser. Dog skal du bemærke, at det er ulovligt at parkere din i cykelstativer, da det kan være til gene for andre. Derudover må den gerne parkeres på parkeringspladser for biler, og behøver endda ikke at have parkeringsskive på offentlige parkeringspladser. På private parkeringspladser kan der dog forekommer andre regler i forhold til parkeringsskrive for tuk tukken. Derudover er det også vigtigt at bemærke, at hvis der er krav til betaling for parkering, skal man på tuk tuk lige vel betale.