Sælg din familiebil nu og tjen gode penge

Har du en brugt familiebil, som du godt kunne tænke dig at få udskiftet snart? Så kan det være en god ide at sætte den til salg allerede nu, for lige nu er markedet særligt fordelagtigt for sælgere, da udbuddet af brugte biler ikke kan følge med efterspørgslen. Det betyder, at der lige nu er høje priser på brugte biler, som du kan drage nytte af.

 

Gode tider

En af grundende til, at der er sket en stigning på de brugte biler skyldes blandt andet at registreringsafgiften træder i kraft løbende. Det betyder, at folk er tilbageholdende med at købe ny bil, før de kan udnytte den lavere registreringsafgift, og dermed kunne man altså i årets første fire måneder se, at 181.733 brugte biler skiftede ejere. For nye biler var tallet dog kun 77.531.

Ifølge Bilbasen, skyldes de høje priser også, at der lige nu er et vakuum i brugtbilsmarkedet, hvor de seneste års boom af microbiler har efterladt et gabende hul, hvor efterspørgslen på udvalgte brugte biler næsten er større end udbuddet. Det er altså grundlæggende gode tider at sælge sin brugte bil i.

 

Stigninger i alle bilklasser

Det er faktisk ikke kun familiebilen, som er ganske eftertragtet for tiden, for overordnet set er der sket stigninger blandt de fleste brugte biler. Dog er der enkelte bilmærker, som holder prisen særlig godt. Så hvis du har en af følgende bilmærker, kan du være godt på vej til at tjene en fornuftig skilling på din bil, hvis du altså overvejer at sælge den:

  • Skoda
  • Volkswagen
  • Kia
  • Toyota
  • Ford
  • Opel

Som listen ellers afslører, så er det ikke ligefrem de store luksusbiler der er særligt efterspurgte. Og det er heller ikke uden grund, for det er netop luksusbiler der, efter adskillige år på de danske motorveje, stadig kan opretholde en ganske høj pris. Men har du en brugt Audi, kan du faktisk også være heldig at få en fornuftig skilling for den alligevel, for Audi er nemlig stadig meget efterspurgt af danskerne.

 

Sådan får du mest ud af din brugte bil

Når du har besluttet dig for at sætte din bil til salg, kan der være gode penge at hente, hvis du først og fremmest får rengjort din bil ordentligt, og at du eventuelt fikser mindre småskader såsom ridser, buler og rust. Det vigtigste er blot, at du får din bil til at se så godt ud som muligt. Sørg ligeledes også for, at du får taget nogle gode billeder af din bil.

Med den stigende pris kan det dog godt være fristende at sætte prisen på sin brugte Ford lidt for højt, og så håbe på, at en uvidende førstegangskøber slår til det med det samme. Men ifølge markedsundersøgelser, sælger du din væsentligt hurtigere, hvis du sætter prisen lidt lavere end markedsprisen på din bil.

Ifølge undersøgelsen, som var sat i gang af bilsiden Autobutler, var der faktisk tale om flere måneders forskel på, hvor hurtigt du kunne sælge din bil, hvis prissætningen var sat forkert. Så, hvis det er vigtigt for dig, at få sat den gamle slæde til salg, så kan det være fornuftigt at sætte prisen lidt lavere.

 

Skift til nyt

Fordi registreringsafgiften på de billige biler sænkes fra de nuværende 105 procent til 85 procent, kan du faktisk med fordel skifte din brugte bil ud med en helt ny bil, uden at det kommer til at kunne mærkes på din privatøkonomi.

Blandt andet har Bilbasen i samarbejde med Spar Nord regnet på omkostningerne ved at skifte til nyt. Her tog de udgangspunkt i omkostningerne ved at have en fire år gammel mellemklassebil som en Peugeot 308 1,6 HDI 5d, der gennemsnitligt vil koste ejeren 2,12 kroner per kilometer. Hvis ejeren af denne bil derimod skiftede den brugte Peugeot ud med ny model, så ville stigningen kun være omkring 50 øre per kilometer. Men ifølge Bilbasen betyder en ny bil heller ikke kun større sikkerhed, men også færre besøg på værkstedet og højst sandsynligt også mere plads – du får ganske enkelt mere bil for pengene.  

Alt i alt kan det altså være en rigtig fornuftig ide, at du sætter din brugt bil til salg nu og køber en spritny bil, nu hvor registreringsafgiften er trådt i kraft.

 

Brugt eller ny bil? Læs med her!