Der er utroligt mange danskere, der vælger minibilen som deres fortrukne bilmodel. Det kan måske skyldes den billige afgift – eller måske den praktiske størrelse. En minibil er betegnelsen for en bil, der ligger mellem klassen ’mikrobil’ og klassen ’små mellemklassebiler’. En minibil er altså en lille bil, som til trods for størrelsen giver stor køreglæde hos danskerne. Bilerne har i modsætning til mikrobilerne mere komfort og mere plads. Men hvilke fordele og ulemper er der egentlig ved køb af f.eks. en ny Citroën eller en ny VW UP! – det kan du læse mere om her.

 

Fordele ved at købe en minibil

Der er faktisk en lang række af tiltalende fordele, som gør, at danskerne ofte køber minibiler. Den største fordel er måske den økonomiske, som består af flere dele. Minibiler kører langt på literen og er derfor billige i drift, fordi det ikke koster ligeså meget at køre lange ture, som det gør i større biler. For storbysfolk eller mindre garvede bilister er det også en kæmpe fordel, at minibilen er nem at parkere – uanset hvor meget plads der er. Minibilen kan som regel parkeres smalle steder på grund af den praktiske størrelse. En anden økonomisk gevinst, du vinder, er de billige reservedele. Hvis du f.eks. er ejer af en Citroën C1 eller en Peugeot 107, så er reservedelene billige at anskaffe, fordi det faktisk er den samme bil.

 

Ulemper ved minibiler

De samme ting, som man kan anse som fordele, kan også være ulemper i andre henseender. Størrelsen på bilen er f.eks. en fordel, når man skal parkere, men det er måske knap så fordelsagtigt med en lille bil, når man skal på en lang køretur eller har brug for et stort bagagerum. Minibilerne er også grundet deres størrelse ikke ligeså sikre at køre i, som større biler er. Derfor er der også ofte mange familier, der vælger minibilen fra. Minibiler kan desuden sjældent trække trailere og er generelt langsomme at køre i på motorvejen.

 

Tænk over formålet frem for prisen

Hvis du overvejer en minibil, er det en god idé at overveje, om bilen er egnet til det, som du ønsker at bruge den til. Hvis du f.eks. bor i storbyen og ikke har brug for hverken et stort bagagerum eller et anhængertræk – så kan minibilen være et helt perfekt valg. Er du derimod på udkig efter en familiebil, vil minibilen formentlig ikke falde i god jord. Minibilen er bedst til små ture og bykørsel, hvor bilen fungerer som praktisk transport fra A til B.