Fascineret af amerikanske veteranbiler?  

Inden for veteranbiler er de amerikanske en klasse for sig. Cadillac, Chevrolet og Ford er et lille udpluk af de mange populære bilmærker, som stammer fra USA. Mange er fascineret af de flotte biler, som associeres med en amerikansk levestil i 50’erne og 60’erne. Levestilen er forbundet med ungdom, frihed og sommer. De flotte lakerede biler og den særegne amerikanske motorlyd går hånd i hånd med en fantastisk køreoplevelse, som mange bliver tryllebundet af.

 

Fascinationen føder fællesskab

Der findes en del veteranklubber i hele landet, som har fascinationen af amerikanske veteranbiler tilfælles, og der kommer stadig flere og flere til. Blandt andet i Høng på Nordvestsjælland findes klubben Road Rebel, som har over 80 medlemmer, der delen interessen for de karakteristiske amerikanske veteraner. I klubben behøver man ikke vide alt om de smukke køretøjer – interessen er nok i sig selv. Fællesskabet rækker nemlig udover bilinteressen, da klubbens tilhængere vægter hyggen meget højt. Bilerne er et samlingspunkt for medlemmerne af FDA (Forenede Danske Amerikanerbilklubber), som mødes til træf og events overalt i landet. Uanset om du er fuldtidsentusiast eller deltidsfascineret, så er du velkommen til at tage part i sammenkomsterne overalt i landet.

 

Går du rundt med en amerikansk drøm?

Så er mulighederne mange for at udleve den. Du behøver nemlig ikke tage til USA for at købe din drømmebil. Der er mange danske forhandlere af de originale biler. Men før du springer i med begge ben, bør du overveje, hvilken amerikanerbil du skal have. Udvalget er nemlig kæmpe stort, og det er let at blive betaget af de forskellige modeller. Hvis drømmen og pengepungen ikke helt passer sammen, mener de garvede veteranfolk, at du skal vente med at købe din drømmebil. Det er stensikkert, at hvis du sparer op til lige præcis den amerikanerdrøm af en bil, som du ønsker – bliver du meget gladere for den end en anden tilfældig amerikansk veteranbil. Derudover skal du have in mente, at nogen reservedele er sværere at anskaffe sig end andre. Når det så er sagt, så er der ikke andet for end at tjekke det store, flotte udvalg ud.
 

Tre amerikanerbiler der er værd at tjekke ud

De amerikanske veteranbiler er stjerner i diverse film og tv-serier, og det er der en god grund til. Bilerne understøtter den amerikanske designstil og formår dermed at give et stort indtryk, når de rammer landevejen. De karakteristiske finner, som blandt andet findes på Cadillac Coupe de Ville fra 1959, giver bilen personlighed og gør den letgenkendelig i landskabet. En anden bil, der fortjener din opmærksomhed, er en Ford GT 40 fra 1945, som er en sportspræget veteranbil. Det er værd at bide mærke i, at denne veteran vandt Le Mans 3 år streg. Bilen har bemærkelsesværdige køreegenskaber, og designet er helt i top. Den sidste klassiker er Lincoln Continental fra 1964, som er mest kendt for at fragte præsident John F. Kennedy – en skønhed uden tvivl.