Hvor ofte skal jeg skifte dæk?

Hvor ofte skal jeg egentlig skift dæk? Det er et spørgsmål som mange bilejere stiller sig selv. Det kan være meget svært at vurdere, om dækkene er ved at have haft sine dage, hvis du måske ikke lige er ekspert inden for området. Typisk udskifter mange dækkene, så din bil er udstyret med henholdsvis sommer- og vinterdæk… men de dæk holder jo ikke for evigt!

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine dæk er godt slidte eller ej, er det altid en god idé at kontakte et værksted for dækservice.

 

Sæt grænsen til maksimum 5 år

Hvis dine dæk er mere end 5 år gamle, er der stor sandsynlighed for, din bil vil nyde godt af en udskiftning af dem. Selvom du ikke nødvendigvis kan se nogle slidte træk eller andre svaghedstegn på dit dæk, kan det nemlig stadig godt blive for gammelt. Som udgangspunkt er der ingen regler for, hvor gammelt et dæk må være, men du kan med fordel sætte smertegrænsen til dine dæk på 5 år for, at dækkenes funktionalitet ikke bliver kraftigt forværret.

 

Det skal du holde øje med

Hvis dine dæk er ved at være oppe i årene, bør du først og fremmest holde øje med, om gummiet er blevet mørt – det kan nemlig være en indikation af, at du har brug for dækservice. Desuden må dækkenes mønstertype heller ikke blive for slidt. Ellers er det selvfølgelig altid en god idé at bruge sin sunde fornuft og tjekke efter, hvorvidt dækkene er præget af synlige skader eller ej.

 

Brug for professionel hjælp

Det er afgørende for både din og din bils sikkerhed, at dækkene ikke er for slidte og sidder godt. Pas derfor på med at vente for længe med at udskifte dem, selvom det økonomisk set måske kan være meget fristende. Hvis din bil har brug for dækservice, kan du med fordel kontakte et kompetent autoværksted. Søger du dækservice i Ølgod nær Grindsted, er Auto Dolf en professionel udbyder.