Dansk motorsport når det er bedst

Er du til action, dramatik og fuld fart? Så er Copenhagen Historic Grand Prix helt sikkert noget for dig og din familie! Racerløbet foregår på Bellahøj i København, hvor de over en weekend i august fejrer det bedste inden for historiske racerbiler og fantastiske racerkørere. Løbet byder dig både på ikoniske danskere samt udenlandske stjerner.

Foruden dette er Copenhagen Historic Grand Prix en kulturhistorisk fortælling om racerbilernes udvikling, lige fra motorsportens spæde start til de nye innovative hybrid- og elbiler. Derudover kan du opleve meget mere end blot racerløb, hvor de samtidig byder dig inden for i en verden af udstillinger, bilklubber, mad- og drikkeboder samt legeplads for de yngste.

 

Overvældende tilmeldingsstrøm

Allerede seks måneder før sommerens store begivenhed finder sted, kan arrangørerne melde Sixtyfivers-klassen udsolgt. Klassen har de seneste år oplevet en stigende tilmeldingsstrøm, hvilket de tidligere har haft udfordringer med. Bag den gode udvikling står Nikolaj E. Mortensen fra MG Parts & Service på Nørrebro i København. Han ville gerne tilbage til græsrødderne, hvor manden bag rettet selv har rodet med bilen. Så ved føreren nemlig, hvad det betyder, når der kommer buler i bilen. Netop den indstilling har været medvirkende til den store opbakning blandt Sixtyfivers-klassens entusiaster. Der er nu tilmeldt 36 biler af adskillige forskellige typer til løbet i 2017.

 

4 hurtige facts om begivenheden

  • I 2015 var der hele 33.500 tilskuere til racerløbet
  • Banens længde er hele 2.400 meter lang
  • Der er omkring 500 frivillige med til at stable arrangementet på benene
  • Du kan opleve hele 200 kørere til de forskellige løb

 

Det er bilerne, der er stjernerne

Selvom teamet bag Sixtyfivers-klassen arbejder hårdt på at skabe et spændende internationalt startfelt med bl.a. Europamestre, Goodwood vindere og Danmarksmestre, så er det hos dem bilerne, der er stjernerne. Der er blandt andet mulighed for at opleve den fremragende Ford GT40, en Porsche 904 og Ginetta G4R, som blot er et udpluk af de utrolig populære biler. Arrangørerne kommer med en masse begejstring, som helt sikkert kommer til at smitte af på tilskuerne og den oplevelse de får.

 

Deltag i festlighederne

Copenhagen Historic Grand Prix er mere end bare racerløb. Det er et arrangement for hele familien, hvor der er rig mulighed for at vise børnene hvordan bilerne så ud, dengang mor og far var unge. Weekenden er fyldt med action, hvor både tilskuere og racerløbere er medskabende til den gode stemning. Begivenheden foregår den 5. og 6. august 2017 fra kl. 8.00-19.00. Du kan på deres hjemmeside læse mere omkring, hvordan du skaffer billetter til showet.