Privatleasing i Danmark

De fleste af os vil nok helst være fri for at være afhængig af offentlig transport, men omkostningerne ved at købe en bil kan hurtigt blive uoverskuelige. Privatleasing er for rigtig mange danskere blevet et populært alternativ til selv at gå ud og investere i en bil. Fra 2013 til 2017 blev antallet af leasingbiler tredoblet ifølge Danmarks Statistik. Det er der flere gode grunde til, og herunder kan du læse tre af dem.

 

Slip for dyre lån

Det er bekosteligt at anskaffe sig en ny bil. De, der ikke ligger inde med en stor opsparing, ser sig nødt til at optage et lån. Med renter og renters rente kan din nye bil hurtigt blive dyrere end du havde regnet med. Ser man sig helst fri for at optage et dyrt lån, men vil stadig gerne nyde friheden i at have egen bil, er privatleasing en oplagt mulighed. Når du leaser en bil som privatperson, har du ikke én stor udbetaling, men betaler i stedet et mindre månedligt beløb. Du kender altid dine samlede, månedlige udgifter hele leasingperioden, og kan derfor læne dig roligt og afklaret tilbage i førersædet.

 

Få hjælp til finansiering og papirarbejde

Der er mange muligheder for en fordelagtig finansiering af din næste bil. Virksomheder med speciale i finansiering og leasing af biler kan ofte tilbyde langt lavere renter i forhold til bankerne. De kan typisk også forhandle sig til bedre vilkår for dig, end du kan som privatperson, både i forhold til diverse gebyrer og rentesats. Når du leaser, slipper du for papirarbejdet med service, syn og afgifter, samtidig med at din faste, månedlige udgift er lav.

 

Ingen værditab

Sidst men ikke mindst slipper du for at bekymre dig om værditab, når du leaser en bil. Det kan være svært på forhånd at gennemskue, hvor stort et tab man vil få på sin nye bil, men den vil falde en hel del i værdi allerede efter de første par år. Nyder man at skifte sin bil lidt oftere end hvert 5. år, vil omkostningerne ved at lease typisk være lavere end værditabet på en købt bil.