Fast and Furious og de ødelagt biler

Otte film er det blevet til indtil videre. Otte film, der alle har været en succes og er gået direkte ind i hjertet på bilentusiaster såvel som filmentusiaster. I de film har vi fulgt Vin Diesel, Paul Walker og hele crewet i hæsblæsende action-scener, biljagter og bilflugter, bilulykker og bilødelæggelser. For enhver der har set filmene, vil det ikke komme som noget chok, at der i løbet af de otte film er ødelagt meget. Præcis hvor meget, vil imidlertid nok komme som et chok for de fleste - og nok også gå lidt ondt i hjertet på nogle bilelskere. 3.695.956.482 kroner. Ja, du læste rigtigt. 3.695.956.482 kroner er der smadret biler for. Det svarer til:

 

169 ”normale” biler beskadiget

 • 142 ”normale” biler ødelagte
 • 47 ”specialbiler” ødelagt
 • 432 genstande beskadiget

Den dyreste bil, der hidtil er blevet smadret for, er en Lykan Hypersport fra W Motors, med et prisskilt på 24.404.404 kr. For at sætte totalskaderne lidt i perspektiv, skulle de have ødelagt 150 flere Lykan Hypersport for, at det ville svare til totalsummen af ødelæggelser. 

 

De fedeste biler fra de ikoniske bil

Igennem de otte film er vi blevet introduceret for nogle af de fedeste biler i verden – heldigvis blev ikke alle ødelagte. Vi tager et kig på de fedeste biler fra filmene:

 1. 1999 Nissan R34 Skyline GT-R
 2. 1970 Dodge Charger
 3. 1995 Toyota Supra Turbo MkIV
 4. 1995 Mitsubishi Eclipse
 5. 1993 Mazda RX-7
 6. 1970 Dodge Challenger
 7. 2013 W Motors Lykan HyperSport
 8. 1967 Nissan Powered Mustang
 9. 2010 Koenigsegg CCX-R
 10. 2000 Acura NSX

Der kan nævnes mange flere, end blot disse. De er taget med, fordi de udover at være utrolige biler også har været med i de mest ikoniske scener fra filmene. Kan du huske hvilke scener, de er med i?

 

Nissan Skyline

1999 Nissan R34 Skyline GT-R

Koenigsegg CCXR

2010 Koenigsegg CCXR

Hvilke biler må gerne indgå i den næste film?

En Fast and Furious bil skal have fart i motoren, kunne drifte og have et stilet design for at være filmende værdige. Nedenstående biler er alle gode bud på biler, der alle kunne være bud på fremtidige Fast and Furious biler.

 

1. Bugatti Veyron Super Sport

Hvis den er god nok til at være i garagen hos en af verdens bedste fodboldspillere, er den også god nok til at være med i en Fast and Furious film. Bugatti Veyron har mere fart i sig end de fleste biler. Tidligere er den registeret som verdens hurtigste gadebil, og dens design lever op til titlen. Hvem ville ikke gerne se den ræse ned ad en befærdet motorvej i bedste Fast and Furious stil?

 

2. Paramount Marauder

Når Top Gear giver den titlen ”verdens mest ustoppelige køretøj”, kan forventningerne kun være for små. Den er ikke hurtig, men hvem har brug for hurtighed fra et køretøj, der er mine-beskyttet, fortovsknusende og kan modstå 50 kg TNT? I hvert fald ikke medlemmerne i Fast and Furious. Den får folkene bag filmene nok alligevel svært ved at smadre. På den anden side: Er der nogen, der kan, er det dem.

 

3. Ultima Evolution

Endnu en superbil. Designet alene giver den en velfortjent plads i filmene. Med en vægt på lidt under 1 ton, over 1000 hk, en LS V8 motor, kan det ikke komme bag på nogen, at den er et lyn på vejen. Hvis den er med i filmene, bliver det nok hverken Vin Diesel eller Dwayne Johnson, der kommer til at køre i den – det er den simpelthen for lille til.

 

 

Hvilken bil husker i bedst fra filmene?