Skal du have en garage på din grund?

 

Hvis du lige har købt en byggegrund og nu skal finde ud af, hvor både hus og garage skal placeres på grunden, kan det være svært at vurdere på stående fod. De fleste ser gerne, at der er plads til det hele på den mest optimale måde, men det kan forekomme ganske udfordrende, hvis man f.eks. ikke tidligere har erfaring med nybyg.

 

Hvad skal du overveje, inden du bygger ny garage?

 

Det er altid en god idé at bygge en garage, hvis du ønsker at din bil og/eller andre ejendele skal have et overdækket og tørt sted at være, når de ikke er i brug. På den måde undgår du bedre slitageskader som rust el.lign. samtidigt med, at du med en eventuel lukket garage er bedre sikret mod tyveri. Her får du en række gode råd til, hvad der er værd at vide om garagebyggeri:

  • Garagen er modsat en carport ofte bygget sammen med huset på et grundstykke
  • Garagen kan lukkes helt, hvilket giver fordele som tyverisikring og mindre risiko for slitage på bilen, mens en carport er åben i siderne. En fordel ved en carport er, at der er mindre chance for fugt.
  • Garagen kræver en byggetilladelse.
  • Din garage kan tilpasses efter behov, og der findes forskellige typer såsom en muret garage, en trægarage, en enkelt- eller dobbeltgarage m.m.

 

Garagen som opbevaringsrum

 

Mange benytter garagen som et opbevaringsrum for forskellige redskaber, som udover en eventuel bil også kræver en del plads. Dette kan være en plæneklipper, motorcykel, cykler, reoler, haveredskaber el.lign., hvilket også skal tænkes ind i planlægningen af, hvor stor garagen skal være. Det er derfor vigtigt at have for øje, hvad dit individuelle behov er til netop din garage, og hvilken funktion den skal have for dig/jer.