Ved du hvor meget du må drikke, før det er ulovligt at køre bil? Hvis ikke, så er det en god idé enten slet ikke at drikke eller slet ikke at køre bil. Det kan være rigtig svært at vurdere, hvor grænsen går, når man er ude og hygge sig med vennerne. Det siges, at en tommelfingerregel hedder to genstande, men dette kan ikke vides med sikkerhed, da det er forskelligt, hvordan alkohol optages i vores blod. Mens nogle sagtens kan have en promille på under 0,5 efter to øl, ligger andres promille højere – alt efter om du er mand eller kvinde, hvor meget du vejer og andre faktorer. Derfor er det altid en vigtig overvejelse at gøre sig, om man skal tage bilen, eller lade den stå i garagen.

 

Din bil kan blive konfiskeret

Hvis du kører spirituskørsel, kan du risikere at miste bilen med det samme. Der er nemlig foretaget en skærpelse i loven, der gør, at politiet må konfiskere din bil, hvis bilisten har en promille på mere end 2,0. Dette er for at højne sikkerheden for befolkningen på de danske veje – både dem med og uden en promille. Med skærpelsen er det nu også meget lettere for politiet at konfiskere bilen, hvis du har flere andre forseelser med promillekørsel. Desuden er det værd at nævne, at politiet også kan konfiskere bilen, hvis du har lånt den ud til andre, og de kører spirituskørsel. Så vær altid varsom med, hvem du låner din bil ud til – det kan i værste tilfælde koste dig bilen!

3 råd omkring alkohol og biler

  • Skal du til et arrangement, som indebærer alkohol? Så tag en taxa eller bus. På den måde undgår du tvivlstilfælde, hvor du skal vurdere, om du er i stand til at køre.
  • Oplever du, at din fulde ven tror, han er i stand til at køre hjem? Tag bilnøglerne fra ham, og bed ham tage en taxa hjem. Det er altid bedst at være på den sikre side.
  • Lad altid tvivlen komme dig til gode – og ikke alkohollen. Hvis du selv er i tvivl, om du kan køre, så tag en taxa eller en bus, så er du på den sikre side.

 

 

Tænk på dig selv – og andre!

Der findes mange råd omkring, hvordan man bedømmer, om man er i stand til at køre bil eller ej. Dog er det bedste råd, som overskygger alle andre: Er du i tvivl? Så lad bilen stå!

Man kan næsten ikke være for sikker i trafikken, både for din, dine nærmeste og andre menneskers skyld. Derfor, hvis du er i tvivl om du kan køre bil, så giv dine nøgler til en ven eller kæresten, så er du i hvert fald på den sikre side!