Den mest kraftfulde motorsport i verden

Traktortræk foregår overalt i både Danmark og udlandet, og selvom det ikke altid regnes for det, kan det betegnes som en af de mest kraftfulde motorsport i verden. De store landbrugsmaskiner, som ombygges til lejligheden, er både vilde, store og tunge, og på trods af at mange tager til traktortræk for at opleve stemning og se de store maskiner, er der skruet fuldt op for konkurrenceparameteret, når der konkurreres til både regionale, nationale og internationale stævner.

 

Hvad er traktortræk?

Traktortræk er en motorsport, som indebærer trækning af slæder fra en traktor. Det betyder, at en traktor – eller anden landbrugsmaskine – skal trække en slæde så langt som muligt på en bestemt bane. Slæden er ekstremt tung og derfor stiger vægtmodstanden jo længere den trækkes. Netop her kommer konkurrencen ind i billedet, for hvilken maskine kan trække slæden længst, inden det bliver for svært og tungt at komme længere? Inden for traktortræk findes der flere discipliner og vægtklasser, som gør det muligt at nå langt på trods af, at en traktor ikke er den største ved stævnet.

 

Traktortræk 2018 kalender

Hvert år afholdes et væld af forskellige arrangementer og aktiviteter, hvor traktortræk er omdrejningspunktet. Der afholdes både lokale og regionale stævner, hvorfra vinderne går videre til de landsdelsmesterskaber, som kårer de kvalificerede til Danmarksmesterskaberne. DM afholdes typisk i starten af september, mens de øvrige stævner falder løbende fra ca. april. Årets højdepunkt er dog ofte de Europæiske mesterskaber, som flere gange er blevet afholdt i Danmark, men som også har flere andre internationale værtsnationer.

 

Brugte landbrugsmaskiner til forskellige discipliner

Traktortræk har som sagt mange discipliner, hvortil der bruges forskellige landbrugsmaskiner. Maskinerne er ofte brugte og ombyggede, så de i højere grad er modstandsdygtige overfor de discipliner, som de deltager ved. Disse maskiner kunne f.eks. være købt hos den jyske maskinforhandler, AE Maskiner, der forhandler brugte minigravere, brugte minilæssere, brugte entreprenørmaskiner og andre former for brugte landbrugsmaskiner. De maskiner, som skal bruges til traktortræk, skal være af en særlig kvalitet, således at de kan holde til det massive pres, som trækket af slæden forårsager. Hos AE Maskiner er kvaliteten og service i top, og de er derfor en oplagt samarbejdspartner, når det kommer til traktortrækmaskiner.