Luksus på 4 hjul: Smukke biler til højre priser

Drengehjerter i alle aldre kan pumpe hurtigere ved synet og lyden af en hurtig bil. Det er fascinerende, når dygtige ingeniører og designere sammen skaber en bil, der ikke kun er tiltænkt som et redskab fra A til B – men også som et kunstværk. Biler i millionklassen kommer de færreste til at eje, men drømmen om en supersportsbil eller en luksuriøs bil kan stadig bestå. Vi har samlet fire fede biler, som med garanti vil vække manges begejstring samtidig med, at de er faretruende dyre.

 

Bugatti Chiron Sport – 19mio. kr.

Bugatti Chiron Sport er en supersportsvogn, som med imponerende 1500 hestekræfter og en 8L W16-motor har kræfterne og fyrigheden til at sende dig afsted i raketfart. Chiron Sport er en serieproduceret sportsbil til gadebrug, som de heldige kan erhverve sig for omtrent 19 mio. kr. – naturligvis eksklusiv danske afgifter, som gør bilen betydeligt dyrere. Sætter du dig bag rettet i Chiron Sport, så kan du nyde fransk finesse, når du accelerer fra 0-100km/t på under 2,5 sekunder.

Modellen Chiron Sport blev sat i produktion i 2016, og den er det oplagte valg til rigmanden, som har brug for en lækker hverdagsbil udover det sædvanlige. Chiron Sport er en lettere model end dens forgænger fra 2016. Den har faktisk tabt sig hele 18kg grundet brugen af kulfiber og andre letvægtsmaterialer. Med dets Torque Vectoring-system bliver motorens kræfter fordelt individuelt til hvert enkelt hjul.

 

Roll-Royce Serenity Phantom – 6mio. Kr.

Er du til underspillet luksus og elegance, så er Rolls-Royce modellen Serenity Phantom et fabelagtigt valg. Dens unikke interiør bevirker, at den skiller sig ud fra andre biler i millionklassen. I bilens design er der lagt vægt på at fremme en følelse af ro, femininitet og minimalisme. Kigger du op i loftet, så prydes det af et håndmalet blomstermotiv, som er inspireret af japanske designtraditioner.

Serenity Phantom er en skøn blanding af modernitet og retro-elementer på samme tid, og i interiøret finder du blandt andet røget kirsebærtræ, som giver er en varm stemning. Udenpå er Serenity Phantom lakeret med perlemorsmaling, og selve poleringen tager 12 timer at udføre. Hvis du er til komfort, eftertænksomhed og luksus, så er Serenity Phantom et godt valg. Du skal bare lige hoste op med cirka 6 mio. kr.

 

Ferrari LaFerrari Aperta – 14 mio. Kr.

Er du til fart over feltet, så skal du prøve Ferrari LaFerrari Aperta. Den er en såkaldt hyperbil, som kombinerer en 800 CV 6262cc V12-motor med en 120 kW elektrisk motor. Med en topfart på 349km/t kan du helt sikkert få tilfredsstillet dit ’need for speed’. En lækker detalje ved LaFerrari Aperta er det aftagelige kulfibertag, som tilføjer noget ekstra til køreturene. Og hvorfor tage i forlystelsespark, når man kan accelerere fra 0-100km/t i Apertaen på blot 2,4 sekunder?

Med dets futuristiske og frække design appellerer Aperta til mange Ferrari-fans, og den har været en eftertragtet herre. Faktisk blev der kun produceret 209 eksemplarer, hvoraf man skulle være særligt udvalgt for at kunne få lov at købe bilen. De glade købere skulle smide hvad der omtrent svarer til 14 mio. danske kroner for en af Ferraris mest hypede modeller.

 

Lamborghini Veneno Roadster – 28mio. Kr.

Lamborghini Veneno Roadster blev lanceret i anledning af virksomhedens 50-års jubilæum, og den rummer en 6,5L V12-motor. Dette er en medvirkende faktor til, at Veneno Roadster kan vise frygtindgydende 356km/t på speedometret, når den når sin topfart. Derudover kan man mærke, at man lever, når man bliver ramt af gen G-kraft på 1,41 rundt i sving. Modellen er baseret på Lamborghini Aventador. Da Veneno Roadster blev sat til salg, så var det den dyreste bil i verden. Faktisk kostede den i omegnen af 28 mio. kr., hvilket er en pæn sjat penge. Den høje pris hænger sammen med, at der kun blev produceret 5 eksemplarer af den eftertragtede model. Én blev brugt til test, én blev stående på fabrikken, mens kun 3 Veneno Roadsters fik en privat ejer.