Det er fedt at være selvstændig og være herrer over sin egen arbejdsdag. Du er din egen chef, du arbejder for noget, som du brænder for, og sidst men ikke mindst har du FRIHED til at dyrke din passion. Selvom vi bor i lille Danmark, er det tilladt at drømme stort og sige “fis af jantelov!”. Heldigvis er det blevet mere anerkendt at starte egen virksomhed og arbejde som selvstændig - dyrke sin hobby på fuldtid. Ingen kan sige imod, at det er fedt at arbejde med sin passion – i dette tilfælde biler. Går du med en iværksætterdrøm i maven, så er det værd at overvejer at opstarte en synshal.

De kedelige praktiske informationer'

Ingen opstart af et selvstændigt forretningseventyr er en dans på roser og dertil kommer også, at der er en masse praktiske ting, man skal have styr på, inden man går selvstændig. Nedenfor er samlet en kort liste over, hvad det kræver at starte sin egen synshal.

  • Krav til udstyr der anvendes under synet
  • Krav til digital indberetning til Trafikstyrelsen
  • ISO9001 certificering for at kvalitetssikre synshallen
  • Krav til uddannede mekanikere som synsmedarbejdere, der skal have taget Trafikstyrelsen godkendt uddannelse.
  • Ansøg om tilladelse til at foretage syn

Søg om godkendelse og autorisation

Som afsluttende punkt på listen ovenfor indikerer, skal man faktisk være godkendt af Trafikstyrelsen, før man må foretage godkendte syn. Dog er det også muligt at søge om godkendelse gennem andre virksomheder bl.a. ved Autocert.dk. En sådan virksomhed vil efter at have foretaget inspektion af din synshals kvalitetsstyringssystem meddele Trafikstyrelsen, om kravene er opfyldt. Derefter vil Færdselsstyrelsen udstede en tilladelse til dig, og så er du klar til at tage hul på dit livs drømmejob som selvstændig. Ligesom med mange andre virksomheder vil der også blive foretaget årligt kvalitetskontrol af synshallen.