Følg disse råd og få en renere bil, der er sikker at køre i

Inden længe begynder sneen at give beskidte biler, ligesom våde og saltede vinterstøvler også trækker en masse snavs med ind i bilen. Så, er du typen der altid kører rundt i en beskidt og rodet bil? Så får du her et par gode råd med på vejen, hvordan du nemt og bekvemt kan holde din bil skinnende ren.

 

Rengør bilen udvendig

Det er vigtigt at rengøre bilen regelmæssigt. Først og fremmest gør du det kun nemmere for dig selv, hvis du jævnligt har haft gang i vand og sæbe. For med jævne vasketure sikrer du dig, at der ikke sætter sig for mange genstridige pletter på bilen. Det betyder også, at du egentlig kan spare på det stærke sprøjt, som ikke altid er helt miljøvenligt.

Når du skal rengøre bilen, kan du bruge følgende tips og tricks:

 

  • Kør bilen ind i skyggen

Inden du vasker din bil, skal den helst gerne være afkølet. Det skyldes at sæben tørrer hurtigere ind, hvis du påfører det på en varm bil. Så, hvis solen skinner, kan det være en god ide at køre bilen ind i skyggen.

 

  • Brug de rette produkter

Når du skal vaske din bil, er det vigtigt, at du bruger de rette produkter. Dermed ikke sagt, at du kun skal bruge et bestemt mærke, men at du bruger rengøringsmidler, som er udviklet specielt til biler. Opvaskemiddel kan eksempelvis være nådesløs mod bilen og fjerne billakken.

 

  • Husk falsene

Når du har givet hele bilens eksteriør, altså ruder, motorhjelm, tag, døre og så videre, en tur skal du huske at få rengjort falsene også. I falsene kan der nemlig sætte sig vand, sten og andet småsnavs, som på længere sigt kan give stor skade på bilens lak.

 

  • Tør efter med en klud
    Om du er typen, der tager en tur igennem vaskehallen, eller om du foretrækker at vaske din bil i hånden, er det vigtigt, at du husker at tørre efter med en tør klud, da vandet på længere sigt kan give kalkskjolder som kan være rigtig svære at få fjernet.

Når du skal vaske bilens ruder, kan du med fordel benytte dig af noget så simpelt som et æble. Det skyldes at der i æblet er en tilpas koncentreret frugtsyre, som fjerner den trafiklim, der sætter sig på ruden igennem tiden. Hvis du vælger at rense bilruderne med et æble, skal du blot skære æblet i to, og gnide æblet over ruden, så vil trafiklimen lige så stille blive opløst, og så skyller du blot efter med en gang vand bagefter.

 

Rengør bilen indvendig

Nu hvor det er ved at være sæson for skiferie, kan det også være fornuftigt at have rengjort bilen indvendigt, inden dig og familien fylder den med tasker og ski. På den måde kan I være sikre på, at I har styr på alle jeres vigtige dokumenter, såsom pas, kontanter, kvitteringer og naturligvis også et vejkort i tilfælde af at GPS’en svigter.

Når du skal rengøre bilen indvendig starter du naturligvis med at få tømt bilen for genstande, som du ikke har brug for. Det kan blandt andet være:

  • affald
  • det 10. par solbriller uden glas
  • tomme termokrus med indtørret kaffe
  • gamle parkeringsbilletter

… Og listen fortsætter.

Når du har tømt bilen, kan du med fordel starte med at tage måtter og andet ud, som skal bankes fri for sand og snavs først. Derefter får du støvsuget bilen godt og grundigt, ligesom du også får tørret panelerne rene og pudset og rengjort vinduerne indefra. Og så skulle du ellers gerne være klar til turen sydpå.

 

Andre gode tips

Særligt her i vinteren er det vigtigt, at du har rengjort dine ruder ordentligt, og at du generelt sørger for at holde dem rene. For med is og sne kan ruderne til tider være ekstra besværlige at gøre rene. Derfor kan det være en god ide, at du har udstyret dig med en ordentlig sneskraber, og at du har fyldt godt op med sprinklervæske, så ruderne kan forblive rene, hvis det skulle begynde at sne.

For det er netop her i vintermånederne, at det er særlig vigtigt, at du er opmærksom i trafikken, for med glatte veje der endnu ikke er blevet skrabet eller saltet, er risikoen for trafikuheld ekstra høj. Derfor skal du sørge for at ruderne ikke er fedtet med trafiklim, eller at ruderne ikke er blevet skrabet ordentlig frit. Du skal nemlig have et ordentlig udsyn.