Dette indlæg er sponsoreret.

Pift din bil op med autolak

Trænger din bil til en ny omgang autolak, eller har den nogle små ridser i lakken? Så er det måske tid til at få den lakeret på ny. Mange sætter spørgsmålstegn ved, om dette kan gøres derhjemme, eller om man skal have fat i en professionel til at udføre arbejdet. Det er der flere svar på afhængigt af opgaven. Læs med her for at få nogle råd til, hvad du skal gøre, når din bil skal have autolak.

 

Professionel hjælp eller gør-det-selv?

Når bilen pludselig står og skal males, vil mange foretrække at gøre det selv – især hvis opgaven er forholdsvis lille. Hvis bilen skal omlakeres fuldstændig, er den mest optimale løsning at få fat i en professionel autolakerer. Det kan være et meget teknisk arbejde, og på den måde er du sikker på, at arbejdet bliver udført ordentligt. Ved mindre autolak-opgaver kan du ofte selv klare dem, uden at skaden eller lakeringen bliver synlig. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Sørg for at gøre det et sted, hvor der er god udluftning, så du udsættes mindst muligt for dampene. De kan nemlig være farlige for dig.
  • Hav styr på materialerne – du skal blandt andet bruge våd-og-tør-sandpapir, en slibemaskine, malertape, en sprøjtepistol, en poleringsmaskine, ansigtsmaske og sikkerhedsbriller og mere endnu.
  • Derudover skal du bruge selve lakeringen. Herunder gælder både underlak, topcoat og klarlak.
  • Vær forberedt på, at du kommer til at lave fejl. Køb derfor ekstra autolak til rettelser.

 

 

Find den rette farve

Når din bil skal males med autolak, er det, udover ovenstående punkter, vigtigt at ramme den rigtige farve. Mange farvehandlere har styr på dette og kan rådgive dig, når du skal vælge farven til at lakere din bil med. Tag derfor kontakt til en farvehandel og medbring bilens farvekode, mærke og model. Så kan de hjælpe dig. Derudover er det en god ide at anvende en primer efterfulgt af den tonede basefarve og slutte af med en klarlak.

 

To muligheder til at påføre autolak

Som et sidste punkt findes der to måder at give din bil autolak på. Den ene er at købe autolak på dåse, som du påfører med en sprøjtepistol. Den anden er, at du kan købe din egen specialtonede autolak i en spraydåse og påføre farven direkte derfra.