Find gode råd til, hvad du skal være opmærksom på

For at beskytte din bil på den mest optimale måde, kan en carport være en god hjælp. Hvis du begiver dig ud i at bygge en carport selv, er det dog væsentligt at huske, at der er nogle forskellige regler og bestemmelser, som skal overholdes. Der findes flere reglementer for carporte, og fælles for dem alle er, at du bør tjekke op på dem, inden du starter dit gør-det-selv projekt.

 

U1: Find den rigtige størrelse på din carport

Inden du begynder dit byggeprojekt, er det væsentligt at finde ud af, hvilken størrelse du ønsker, din carport skal være. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der i Byggestyrelsens Bygningsreglement findes tekniske bestemmelser for, hvor høj, bred og lang en carport må være. Bestemmelserne er bl.a. vigtige, fordi de kan være med til at øge sikkerheden ved f.eks. brand, og især carportens højde er afgørende for, om den er bygget efter de rigtige bestemmelser. For at finde den rigtige størrelse på din nye carport, skal du bl.a. vide, hvor tæt på din nabo, den skal bygges. Udover Byggestyrelsens regler for carporte, findes der i de enkelte kommuner regler i lokalplanerne, som kan være vidt forskellige. Det er derfor meget vigtigt at tjekke op på lokalplanen i netop din kommune for at sikre, at din carport overholder retningslinjerne.

 

U2: Carportens beliggenhed og model

Hvis du har besluttet, at der skal bygges en ny carport, har du helt sikkert allerede overvejet carportens udseende, men der findes forskellige modeller af carporte, som er afhængige af, hvor du ønsker, at din carport skal ligge, carportens størrelse og i særdeleshed carportens funktion. Det er først og fremmest væsentligt at beslutte, om carporten skal være fritstående, eller om carporten skal bygges ud fra en af husets ydervægge. Det kan samtidig være en god idé at overveje, om carporten skal bygges alene, eller om der i sammenhæng med den f.eks. skal bygges et redskabsrum eller et stykke overdækket terrasse. Ønsker du at finde inspiration til forskellige carport-modeller og desuden gode råd til anlæggelse af en carport, kan Salser hjælpe.

 

U3: Vælg de rigtige materialer

Det er for mange ikke uvæsentligt, hvordan en carport ser ud, og carportens udseende hænger ofte sammen med, hvilke materialer carporten er bygget af. Er du selv den helt store handymand, kan lettilgængeligt materiale f.eks. træ være godt. Træ er nemt at arbejde med, og alt efter dit budget, findes der mange forskellige træ-materialer, som alle kan give forskellige udtryk til din carport. Når du skal overveje, hvilket materiale din carport skal bygges af, kan det også være vigtigt at gennemtænke, hvordan du vil bygge carporten. Bygger du den selv, kan bl.a. materialets vægt og tilgængelighed være essentielt, mens udseendet på carporten kan blive anderledes, hvis du får et firma som f.eks. Salser til at hjælpe dig med montering og materialevalg.

 

U4: Generelle råd til bygning af carport

Overordnet handler det om at være opmærksom på følgende punkter, når du skal bygge ny carport:

  • Carportens størrelse skal overholde offentlige restriktioner – Husk at tjekke bl.a. Byggereglementet og lokalplaner
  • Carporten skal have en bestemt afstand til din nabo – mål op inden du bygger
  • Carportens model kan være forskellig – tjek de offentlige restriktioner
  • Skal du bygge carporten selv eller hente hjælp fra professionelle montører?
  • Vær opmærksom på dit valg af materialer ift. at skulle bygge carporten

 

Uanset hvor og hvordan du beslutter dig for at bygge din carport, er det vigtigste, at du er opmærksom på de ovenstående råd. Med disse råd i bagagen skulle du være fuldt klædt på til at starte dit byggeprojekt!