Interesseret i veteranbiler? Så vil du elske at besøge disse steder

Hvis du hører til den stigende gruppe, der elsker at opleve klassiske biler, så er der flere steder i landet, som huser rigtig flotte veteranbilsudstillinger. Her er et bud på 3 steder, du bør besøge, hvis du ønsker at opleve smukke veteranbiler og fantastiske stemninger.    

 

Oplev veteranbilsmuseet på Egeskov Slot

Tager man til Egeskov Slot på Midtfyn, finder man en stor udstilling af veteranbiler. Med de ca. 115 biler placeret i en kæmpe udstillingshal med en bemærkelsesværdig loftkonstruktion er slottet et meget populært sted for veteranbilsinteresserede. Er man fascineret af veteraner i en lidt anden boldgade, har Egeskov Slot også en udstilling af veteranfly, som man med fordel kan besøge. Veteranbilsudstillingen er en vinder hos såvel voksne som børn, hvor de mange muligheder omkring og på slottet gør det attraktivt for familier at besøge Egeskov Slot. Michael fra Silkeborg nød den smukke nærtliggende natur og det familievenlige miljø på Egeskov Slot. Han beskriver sin oplevelse på TripAdvisor på følgende måde:

”Gamle biler, brandbiler osv. er jo altid et hit hos børn, og der er også masser af spændende ting for voksne. Selve slottet nåede vi ikke ind på. Fair priser både for entré og spisning, og rigtig mange steder i parken hvor man kan sidde og slappe af med mad, kaffe osv.”

 

Veteraner i rette omgivelser

I Den Gamle By i Aarhus finder man veteranbiler, som en gruppe af frivillige har valgt at udstille. Få en unik oplevelse ved at gå en tur ned gennem de brostensbelagte gader og nyd synet af de mange velbevarede huse. Din oplevelse af veteranbiler bliver noget helt særligt i Den Gamle By, fordi omgivelserne klæder bilerne og fremmer en nostalgisk stemning. Hvis du besøger Den Gamle By i sommerhalvåret, skal du være opmærksom på, at udvalget af veteraner måske ikke er så stort, da de frivillige nyder at lufte bilerne på denne tid af året.  

 

Begivenheden over dem alle: Classic Race Aarhus

Er du mere til at se bilerne i aktion fremfor stillestående på et museum, er Classic Race Aarhus det perfekte arrangement for dig. Racefestivallen strækker sig typisk over en weekend i foråret, og hovedbegivenheden er naturligvis det store motorløb. Deltagerne og publikum bydes velkommen til Classic Race Aarhus med en farverig og festlig indmarch. Et særdeles betagende syn er det, når de mange forskellige og smukke klassikere giver den gas langs bugten i Aarhus.

Festivalen er meget mere end et motorløb med klassiske biler, fordi deltagerne gør alt for at skabe en stemning, som rimer på de gode gamle dage. I Goodlook Street vil man opleve, at mange af deltagerne går all in på stil og påklædning. Ønsker man selv at opnå Goodlook-stilen, kan man møde en stylist på festivalen, som står klar til at give gode råd og tips. Entusiasmen og stemningen til Classic Race er ikke til at beskrive, men bør i stedet opleves på egen hånd