Interessante fakta om ikoniske luksusbiler

Vi kender dem fra billeder, bilmagasiner, gaden og racerløb. Ikoniske og hurtige luksusbiler som udstråler elegance, stil og en stor pengepung. Men hvor godt kender du dem egentlig? Bliv klogere på Bugatti Chiron, McLaren F1 og Porsche 911 lige her.

 

Bugatti Chiron

Når en nyproduceret Bugatti Chiron triller ud af fabrikken i Molsheim i Frankrig, så er der ikke sparet på noget. Tager vi et kig på kabinen, så kan du lade dig synke ned i de blødeste lædersæder, som sikrer en optimal komfort. Skind fra hele 15 køer udgør sæderne og instrumentbordet i den franske bil, som oser af stil og luksus. Modellen Chiron er en videreudvikling af Bugattis Veyron, og den er en gevaldig opdatering både på fart- og designsiden. Vil du have fingrene i en Chiron, så må du hellere skrive dig på ventelisten. Der produceres nemlig kun et begrænset antal, og Bugatti spår, at de vil fremstille 500 Chirons over de næste otte år.

Modellen er desuden opkaldt efter racerkøreren Louis Chiron fra Monaco, hvis talent blev opdaget af firmaets grundlægger Ettore Bugatti. En Bugatti Chiron kan erhverves for cirka 17,8 mio. kroner, og det er vel at mærke uden danske afgifter. Modellen var faktisk så eftertragtet, at den allerførste Bugatti Chiron allerede var blevet afsat, inden at den var blevet produceret. Vil du have et lille stykke Bugatti Chiron i dit hjem, så har LEGO i år lanceret en saml-selv-model i skalaen 1:8. Med 3.600 dele kan man nemt få et par dage (eller måneder) til at lære bilen bedre at kende.

 

McLaren F1

Det unikke ved McLaren F1 er, at på trods af at modellen kun blev produceret mellem 1993-1998, så er det stadig en elsket og respektereret sportsbil, som også er egnet til gadebrug. Da modellen så dagens lys i 1992, så var det klodens hurtigste bil. Med en topfart på 386km/t var F1 et monster, som skabte lige dele forundring og begejstring.

I udformningen af designet er der lagt vægt på at skabe en Formel 1-ånd ved, at førersædet er placeret i midten og lidt fremme. Derudover kan du også medbringe op til 2 passagerer, hvilket er en usædvanlig funktion, som man ikke ser i mange racerbiler.

Ønsker du at få opgraderet BMW-motoren i F1, så behøver du ikke undvære de fede ture i McLaren F1. Britiske McLaren tager kundeservice til nye højder, da de som det naturligste tilbyder at isætte en midlertidig motor i F1. Anskaffer du dig en McLaren F1, så har du i hvert fald én ting tilfælles med berømthederne Elon Musk, Jay Leno og George Harrison.

 

Porsche 911

Porsches ikoniske model blev præsenteret for offentligheden for første gang på Frankfurterudstillingen i 1963. Det komiske var dog, at da den blev fremvist, så kunne modellen ikke køre. Der var nemlig ingen motor i (!). På trods af den store hype om Porsches nye model, blev der kun produceret 13 model 911 i 1963.

Dette kom dog til at ændre sig, og i dag er 911’eren Porsches mest populære model. Modellen var dog tæt på at blive udfaset i slutningen af 1970’erne grundet en forældet motor. Heldigvis satte Porsches daværende direktør Peter Schutz en stoppe for de planer, da modellen stadig var en stor indtjeningskilde og elsket af bilmærkets fans. Alle modellerne er siden 1964 blevet produceret på firmaets fabrik i Stuttgart i Tyskland. Siden modellens lancering er dets design kun blevet opdateret 5 gange, hvilket vidner om, at Porsche 911’s udtryk og design har appelleret til bilelskere i mange generationer.