Kasper bygger et stykke historie på hjul

I Olsen Banden filmene 8, 9, 10, 11, 12 og 13 kører Morten Grunwald - bedre kendt som Benny - rundt i en klenodie. Bennys Chevrolet Bel Air ’59 er blevet et ikonisk symbol på de danske filmklassikere. Kasper Christensen er mekaniker og stor fan af Olsen Banden, hvorfor han ikke kunne lade muligheden for at genskabe en vaske ægte dansk kulturklenodie. Nu er bilen kørende, og den bruges til fremvisning samt ganske korte ture.

 

Hårdt arbejde og stor passion

Da Kasper købte bilen for 200.000 kroner var standen så ringe, at bilen nok burde skrottes. Det var dog den sentimentale og kulturelle værdi, der gjorde interesseret. Istandsættelsen er i høj grad finansieret af film- og bilentusiaster, som har doneret store og små beløb til processen.

Sammen med sin ene bror har Kasper istandsat bilen for mere end 150.000 kroner - foruden de næsten 800 arbejdstimer, der er lagt i bilen. Alle dele af bilen er autentiske (undtaget den ene forskærm), så resultatet bliver så præcist som muligt. Skruer og bolte har de væres nødsaget til at importere fra USA, mens alle pladedelene laves og restaureres i hånden.

 

Egon, Benny, Keld og Kasper

Bilen skal være så nøjagtig som mulig, og Kasper har altid haft øje for at ramme de præcise detaljer. Derfor skal intet overlades til tilfældighederne, og bilens skader skal være nøjagtige gengivelser af filmens udgave - det gælder eksempelvis tilførelse af rust.

Kasper har nemlig stor viden om Olsen Banden. Faktisk har han ifølge Ekstra Bladet set mindst én Olsen Banden-film om dagen de sidste 10-15 år. Han var derfor heller ikke i tvivl om bilens autencitet, da han fik mulighed for at købe den selvsamme bil som i filmene af en privat sælger.

 

Autentisk mulighed for entusiaster

Benny-bilen kører gerne Olsen Banden-glade bilentusiaster til bryllup, konfirmation eller lignende. Du kan desuden se bilen i Kaspers værksted lidt uden for Stege på Møn, hvor fans fra hele landet er kommet til for at opleve den historiske Chevrolet Bel Air 1959’er, der bedst beskrives som kulturarv af Kasper selv. Derfor blev han også særligt glad, da Morten Grunwald selv har sagt ja til at sætte sig bag rattet i bilen.

Bilen vækker også opsigt uden for landevejen. I skrivende stund har bennybilen.dk haft mere end 22.000 besøgende, der har mulighed for at se billeder og følge med i restaureringen. De kan også skrive kommentarer og stille spørgsmål på hjemmesiden. Her kan du også finde ud af, hvordan du donerer penge til projektet, hvis du har lyst til det.