En ordentlig lakering kræver en fagmand

Når bilen skal autolakeres søger de fleste hjælp hos professionelle fagfolk. Dette er ikke uden grund, da autolakeringen af bilen er et meget omfattende og vanskeligt projekt, som ofte kræver professionel rådgivning. Hvis du derimod går med tankerne om at klare autolakeringen af din bil på egen hånd, er der nogle vigtige faktorer, som du skal være opmærksom på. Læs med her og bliv klogere på autolakeringen af bilen. 

Autolakeringen af bilen er vanskeligere end som så, og det er ikke noget, som kan ordnes henover en eftermiddag. Hvis du ønsker at kaste dig ud i en autolakering af bilen, så skal du forvente at bruge et par dage eller et par weekender til at færdiggøre projektet. Når du har besluttet dig for at udføre autolakeringen på egen hånd, er der nogle afgørende faktorer, som du skal være opmærksom på, så lakeringen ikke skader mere end det gavner.

 

De nødvendige remedier

En autolakering af bilen kræver de rigtige værktøjer. Inden du påbegynder en autolakering af din bil, skal du derfor anskaffe dig følgende:

 

          Omkring 1200-2000-grus våd og tør sandpapir

          Malertape

          En elektrisk slibemaskine

          Nogle sider avispapir

          En luftkompressor

          En sprøjtepistol

          En polermaskine

          Fortynder til malingen

          Underlag

          Emalje eller akryl maling

          Klarlak

          En støvsuger

Mængden af henholdsvis underlak, topcoat og klarlak afhænger af bilens størrelse. I forhold til din egen sikkerhed skal du anvende en ansigtsmaske og en sikkerhedsmaske under hele processen. Når du har ovenstående remedier inden for rækkevidde, så er du klar til at gå i gang.

 

Klargør arbejdsområdet og bilen

Når du skal autolakere din bil, er der mange elementer, der skal gå op i en højere enhed. Projektet starter allerede inden selve lakeringen, hvor du skal klargøre arbejdsområdet og bilen. Først og fremmest er det vigtigt at sikre, at bilen ikke er placeret under et træ, hvor der er risiko for, at der kan falde elementer ned i lakeringen. Dernæst skal bilen vaskes og slibes med cirkulære bevægelser. Bilen skal slibes indtil overfladen er glat og ensartet. Når dette er gjort, skal bilen tørres med en ren klud og påføres fortynder. Projektet kan ikke fortsætte, før fortynderen har sat sig.

 

3, 2, 1 sæt i gang

Når arbejdsområdet og bilen er klargjort kan selve autolakeringen sættes i gang. Når fortynderen er tør, skal du afdække de områder, som ikke skal males, med enten avis, malertape eller plast. Efterfølgende kan du påføre grunderen, dog er det en god idé med lidt øvelse på andre overflader forinden – Husk øvelse gør mester. En autolakering af bilen indbefatter ofte 2-3 lag grunder, og alfa omega er, at grunderen får tørretid mellem hvert lag. Når grunderen har fået den nødvendige tørretid, så skal bilen slibes let med en 2000 grus våd- og tør sandpapir. Efterfølgende er du klar til at påføre malingen, som skal have 3-4 lag. Inden det sidste lag maling, skal du igen slibe med 2000 grus våd- og tør sandpapir. Det er en god ide at fjerne afdækningen, inden lakken er helt tør, så er det nemmere at få af. Til sidst kan du kigge bilen efter og slibe med fint sandpapir, hvis du støder på små fejl. Dertil bør du afslutte med at anvende polermaskinen i cirkulære bevægelser.

 

Hold tungen lige i munden

Den kan altså godt lade sig gøre at autolakere bilen på egen hånd. Dog inkluderer det mange remedier, som ikke kan undværes. Processen er lang og yderst omfattende, som kræver en del øvelse for et få et godt resultat. Der findes mange opgaver, som kan ordnes på egen hånd, men når din bil skal autolakeres, så husk altid at være i kontakt med fagfolk nær dig. Du finder blandt andet Farve Xperten, som tilbyder gode råd og vejledning til autolakering. Her er du garanteret professionelle fagfolk til at udføre autolakering af din bil.