Find den helt rigtige brugte bil

Står du og skal have en ny brugt bil, men synes du også det er en jungle at finde rundt i? Så kan du læse med her. Der findes et hav af forskellige biler og brugtvognsforhandlere. Der findes forskellige mærker og forskellige modeller, og så kan de alle sammen noget forskelligt. Men hvad er vigtigt at være opmærksom på, når man skal ud og finde en brugt bil? Der vil i denne artikel blive listet en række råd op, så du sikrer dig, at du køber den rette bil og ikke snyder dig selv.

 

Få styr på dine egne behov

Først af alt er det vigtigt at få styr på, hvad dine egne ønsker og behov er. Find ud af med dig selv, hvad der er vigtigt, bilen skal kunne, og gør op med dig selv hvor mange penge, du ønsker at bruge på en ny bil. Når du har fået dine egne forventninger til en ny bil på plads, har du automatisk indsnævret din søgning, og du kan derfra søge efter det, der er vigtigt for dig. Så har du også givet dig selv en ramme for, hvad en realistisk bil er for dig.

 

Prøvekør bilen

Når du skal købe en bil, er det fornuftigt at prøvekøre den. Både så du kan se, om den har den komfort, du ønsker, og om du synes, den er rar at køre i. Men også for at høre motorlyden. Det er en ting, der er nem at tjekke, og selvom man ikke er ekspert i biler, kan man sagtens høre en mislyd. Har bilen en mislyd, kan det blive en dyr fornøjelse at få det lavet. Sørg derfor altid for at have styr på det, før du går ind i en handel om bilen. Når du prøvekører bilen, kan du også teste om sædevarme, A/C-anlæg og så videre fungerer som det skal, så du sikrer at få de services, du har betalt for.  

 

Køb hos en forhandler

Har du ingen forstand på biler, kan det være farligt at gå ud til en privat og købe en bil. I et privat bilkøb kan flere usikre faktorer opstå: Du ved ikke, om bilen har nogle defekter, der holdes skjult. Du ved i realiteten heller ikke om prisen matcher bilens værdi, og du har heller ikke nogen reklamationsret. Det kan selvfølgelig være en fin løsning at købe af private også, men vil du være helt sikker, er det en god idé at gå til en forhandler som ved, hvad de handler med, og som ofte vil tilbyde dig en reklamationsret.

Når du skal finde din nye brugte bil, er det vigtigt, at du vælger en forhandler, du føler dig tryg ved, så du ikke har nogen mistro til det, han ønsker at sælge dig. Og så er det ellers bare at påbegynde jagten på din nye bil!

 

 

Virksomhed: Humlegaard Automobiler A/S