Få en god start med din veteranbil

Går du også med drømmen om at købe en veteranbil, eller har du måske selv en bil, der snart kan registreres som veteranbil? Der er en række love og krav, der skal overholdes, når det kommer til veteranbiler, som er gode at vide noget om på forhånd. Læs med her og få tips til, hvad du bør vide, før du køber en veteranbil

 

  1. Nedsat vægtafgift efter 35 år

Hvis du har en bil, der er mere end 35 år gammel, kan du få registreret bilen som veteranbil. Det skal altså være mere end 35 år siden, at bilen blev indregistreret for første gang. Hvis bilen er importeret, og du ønsker at få den afgiftsberigtiget på grundlag af brugsværdien i stedet for markedsværdien, er det en betingelse, at bilen fremstår som ved første registrering. Når bilen efter 35 år kan registreres som veteranbil, betyder det desuden, at du kun skal betale ¼ af den pris, der ellers skal betales til en tilsvarende nyere bil. Det er dog ikke en nødvendighed at registrere bilen som veteranbil, for at få nedsat vægtafgift – dette sker automatisk efter 35 år

 

  1. Du må gerne medbringe passagerer, selvom bilen ikke har seler

I Danmark er det lovpligtigt at have sikkerhedssele på, både når man er chauffør og passager i en bil – dog er reglerne en smule anderledes for veteranbiler. Hvis veteranbilen oprindeligt er godkendt uden sikkerhedsseler, må du lovligt medbringe passagerer ned til tre år på pladser uden seler. Hvis der er seler til forsæderne, og du medbringer et barn i bilen, skal det altid placeres på forsædet. Er barnet under 135 cm, skal det sidde i godkendt sikkerhedsudstyr efter alder, højde og vægt, ligesom det er gældende i normale biler. Har veteranbilen hverken seler foran eller bagved, må du aldrig medbringe børn under tre år på køreturen.

 

  1. Veteranbiler skal ikke synes hvert andet år

Når du har fået bilen registreret som veteranbil eller har købt en bil, der allerede er registreret som veteranbil, skal du ikke længere rende til syn hvert andet år. Efter bilen er synet og registreret som veteranbil, behøver du kun trille bilen til syn, når bilen fylder 40 år, og herefter er det kun nødvendigt at få synet bilen hvert 8. år. En af årsagerne til, at der går længere tid mellem synene jo ældre bilen bliver skyldes, at bilen nu kun benyttes lejlighedsvis og derfor ikke slides på samme måde som en bil, der bliver brugt hver eneste dag.

 

  1. Køb din veteranbil i udlandet og spar penge

I mange tilfælde kan du spare penge på at importere en veteranbil fra et andet land til Danmark. Det skyldes blandt andet, at du, i stedet for at skulle betale registreringsafgift af bilens markedsværdi, skal betale registreringsafgift af bilens brugsværdi. For at det kan lade sig gøre, er det dog et krav, at bilen er i original stand og ikke bygget om. Dette vil i mange tilfælde medføre en økonomisk besparelse.

 

  1. Forsikringen kan blive billigere, når du har en veteranbil

Når det kommer til forsikring af veteranbiler, gælder der ingen særlige regler eller krav, men i mange tilfælde kan du få en billigere forsikring, når der er tale om en veteranbil. Alle veteranbiler skal dog som minimum ansvarsforsikres. Får du tilbudt en billig forsikring gennem et forsikringsselskab, skal du dog være opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for forsikringen. Ofte er der tale om betingelser såsom kilometerbegrænsning, krav om, at bilen kun må bruges i sommerhalvåret og krav om, at bilen skal parkeres i lukket garage.