Gå på opdagelse blandt nyere brugte biler

For langt de fleste husstande i Danmark er det en betydelig investering at købe ny bil. Derfor skal man ikke blot tage det første og bedste – i rigtig mange tilfælde bør man kigge mod brugtbilsmarkedet først. Her kan man nemlig få en hel masse for pengene, og det giver ofte anledning til en større eller bedre model, end hvis man skulle købe en ny bil.

 

Den lavere pris er uden tvivl hovedårsagen til at købe en brugt bil. Værdifaldet på biler er størst i de første leveår, så hvis man regner med at sælge bilen videre inden for en overskuelig årrække, er det derfor en særlig god ide at købe en brugt vogn. Som tommelfingerregel er det mest økonomisk fornuftigt at købe en bil, der er mellem to og tre år gammel, da omkostningerne forbundet med service, reparation og lignende stadig er ganske lave. Er bilen mere end seks år gammel, forbindes det typisk med så høje vedligeholdelsesomkostninger, at det ikke længere anses for at kunne betale sig (særligt, hvis man regner med at beholde bilen i mere end tre til fire år). Hvorvidt bilen er en god investering, kommer naturligvis også an på antallet af kørte kilometer samt vedligeholdelsen hos den tidligere ejer.

 

Nyd et større udvalg inden for alle bilklasser

Er du på udkig efter en stationcar, SUV eller minibil? Flere og flere danskere får øjnene op for de mange muligheder, der kommer ved at vælge en brugt bil, hvorfor markedet også er blevet betydeligt større. I dag findes rigtig mange modeller inden for de forskellige klasser, og du kan vælge mellem alverdens mærker, modeller, størrelser og antal kilometer. Særligt er SUV-modellerne blevet mere populære i Danmark de seneste år, hvilket bl.a. skyldes den høje rummelighed og store kørekomfort.

 

Ved at købe en brugt bil får mange endvidere mulighed for at kigge i en klasse højere end hos nye biler. Så hvis du drømmer om en luksusbil, der passer lige så godt på vejen som i Need for Speed, er brugtbilsmarkedet et godt sted at lede.

 

Du behøver ikke gå glip af prøveturen

Selvom du handler brugte biler, skal du ikke gå glip af den samme høje service, som kendetegner et ”nyt” bilkøb. Hos mange brugtvognsforhandlere har du selvfølgelig mulighed for at prøvekøre bilen, som typisk også er istandsat umiddelbart inden køb. Du kan derfor sagtens få fornemmelsen af en ny bil, selvom den er købt brugt.

 

Ved at købe en brugt bil, bidrager man endvidere til højere miljøvenlighed, da klimaaftrykket forbundet ved produktion af den nye bil – hvis det er alternativet – ikke udledes. Brugte biler spiller således fremragende ind i tidens tendens omkring cirkulær økonomi og fralæggelsen af ”brug-og-smid-væk” kulturen. I dag finder flere og flere el-biler samt hybridbiler også vej til brugtvognsmarkedet, og mange flere familier får derfor mulighed for at købe de klimavenlige modeller. 

Virksomhed: Skelby Autoværksted