Sådan forbereder du bedst din bil til salg

Når du køber en ny bil, vil den allerede fra første henlagte kilometer falde i værdi. Der er rift om de brugte biler og for at sikre dig den bedste salgspris på din bil, kan du komme forberedelserne i forkøbet allerede fra første køretur med hjælp fra en automekaniker. Nedenfor er opstillet 5 gode råd til, hvordan du forbereder din bil på salg, og dermed opnår en højere salgsværdi.

 

#1 Overhold serviceplanen

Din bils alder og din brug af bilen bestemmer, hvor ofte du skal have lavet et serviceeftersyn. For at sikre standen på dit køretøj, er det vigtigt, at du overholder serviceplanen og får foretaget de nødvendige eftersyn på et autoværksted. Med et professionelt serviceeftersyn er du sikret, at din bils udvendige vedligeholdelse er i top, og på den måde forlænger du bilens levetid. En forlænget levetid betyder en højere salgspris, og i sidste ende vil de penge, som bruges på eftersynet, være en investering i bilens senere værdi.

 

#2 Indvendig vedligeholdelse

For at få mest for din bil ved salg er det nødvendigt at sørge for bilens indvendige vedligeholdelse. Dette gælder bl.a. bilens sæder, loft og styretøjets elementer. Sørg altid for at eventuelle skader repareres på et professionelt værksted. Desuden tilbyder flere automekanikere muligheden for at få plejet din bils indre med forskellige plejeprodukter, som i sidste ende vil give et bedre finish.

 

#3 Kør ordentligt

Hvordan du behandler bilens motor og hjul har stor betydning for, hvor høj en værdi bilen har. Tænk derfor over, om du slider unødvendigt på f.eks. bilen gearkasse, da dette i høj grad vil koste, når du skal af med bilen igen. Din kørestil hænger ofte sammen med dit brug af benzin, og hvis du kører et meget lavere eller højere antal km. pr. liter, end der er opgivet for din bil, er der stor sandsynlighed for, at du slider unødigt på bilen.

 

#4 Rengøring og vask

Har du tjek på ovenstående forberedelser, kan du inden det endelige salg af din bil kigge på bilens egentlige udseende. Du kan altid vaske bilen selvstændigt, men på flere autoværksteder tilbydes stor viden indenfor specialtilpassede rengøringsprogrammer, og på den måde kan du sikre, at din bil rengøres på den mest optimale måde.

 

#5 Den endelige præsentation og undersøgelse

Når bilen endeligt skal sættes til salg, skal du være omhyggelig med, hvordan bilen beskrives. Sørg for at tage gode billeder af bilen fra alle sider og undersøg bilen nøje, så du sikrer, at du på forhånd har fået lavet de nødvendige behandlinger af bilens ydre og indre. Når du gennemgår bilens stand en sidste gang, giver du dig selv mulighed for at opdage små detaljer som f.eks. en lille rids på døren, som kan have stor betydning for den pris, som bilen kan sælges for.

 

Få det hele ordnet professionelt

Alt i alt er det særdeles vigtigt gennem hele bilens levetid at få lavet den nødvendige service – både indvendigt og udvendigt. Med beliggenhed i Randers tilbyder Multi Car Service ApS ekspertviden indenfor autoservice, og vil du sikrer din bils stand, er det altid en god idé at få tilset bilen hos et autoriseret autoværksted.