Hvorfor investere i veteranbiler? 

Har du en kærlighed for smukke, klassiske biler, og går du med drømmen om at investere i din egen veteranbil? Hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt det er en god investering eller ej, så kommer der her 5 gode grunde til at gøre et veteranbilskøb.

 

  1. Værdien stiger

Interessen for veteranbiler stiger mere og mere for hvert år, og som følge heraf gør interessen for veteranbilskøb også. Mange vælger at investere i veteraner, da de ofte stiger i værdi. Markedet giver naturligvis ingen garanti for dette, men de seneste år har det vist sig at holde stik. Det kommer meget an på, hvilken veteran du køber – men generelt set er der en del muligheder for en god investering.   

 

  1. Lave faste udgifter

En stor fordel ved en veteranbil er, at den er billig i drift, når det kommer til de faste udgifter. Der er blandt andet penge at spare på forsikringen, som ikke er nær så dyr som på nyere biler. I forbindelse med forsikringen af din veteranbil, skal du dog være opmærksom på, at hvis du vælger en veteranbilsforsikring, stilles der nogle krav af forsikringsselskabet.

Forsikringen af veteranbilen er altså meget lavere, og derudover skal veteranbiler ikke synes hvert 2. år. Du kan nemlig nøjes med at få synet din klassiker hvert 8. år, og hvis du vedligeholder bilen, bliver synet ikke en dyr fornøjelse. En tredje post, der er betydeligt lavere, er vægtafgiften, hvor satserne for veteraner generelt er meget lavere.

 

  1. Få et fedt mærke til en billigere pris

Hvis du er lidt skeptisk med at investere i en veteran på grund af priserne, er der rig mulighed for at købe en ikonisk veteranbil til en mindre sum penge. Du kan med fordel være på forkant og investere i en youngtimer, som er en bil i alderen 25-30 år. Bilen kan karakteriseres som veteran, når den runder de 35 år. På den måde får du en unik bil til færre penge, der efter få år er veteran, og har derfor mulighed for at stige i værdi.

 

  1. Du kan lave din egen samling

Er du passioneret nok til at have din egen samling af veteranbiler, er dette ikke en dårlig investering. Veteranbilssamlingen adskiller sig fra andre samlinger, fordi det ikke blot er en endnu en samling, som samler støv. De fleste veteraner er køreklare, og bilerne kan derfor fortsætte med at skabe gode minder for dig på solskinsfyldte dage.  

 

  1. Bilen er ofte helt unik

Hvis du vil sikre dig at gøre en god investering, skal du vælge din veteran efter interesse og fascination, fremfor hvad der er populært på markedet i øjeblikket. Hvis du vælger en veteranbil, som du virkelig beundrer og elsker, så er du nærmest garanteret en god investering. Hvis du så ovenikøbet tjener penge på den, er det en win-win-situation for dig.