Historien bag de vognmænd, du kender i dag

Vognmandsbranchen har oplevet ekstrem udvikling set over de seneste årtier og århundrede, og dette har stor betydning for den måde hvorpå, vi kender en vognmand i dag. Men hvor meget ved du egentlig om vognmandens historie? Læs mere her.

 

Med hest og vogn

Går vi helt tilbage i tiden, var bilen som automatisk køretøj ikke opfundet, og det betyder, at vognmanden på daværende tidspunkt brugte alternative metoder. Hest og vogn blev brugt til at transportere varer fra A til B, og selvom vognmandsbranchen i sig selv ikke var udviklet, begyndte en trend at vise sig. Flere og flere påtog sig opgaven om at agere fragtmand og gjorde dette til en forretning. Dette skulle vise sig at være en god idé.

 

Det nyeste nye - bilen

Da 1930’ernes helt store opfindelse – bilen – bliver mere og mere populær, kommer vognmændene hurtigt med på bølgen. Bilen var hurtigere og nemmere i drift end hesten og vognen, og dette var en kæmpe fordel for fragtmændene, som nu kunne arbejde endnu mere effektivt. Under 2. verdenskrig indtraf rationering på benzin og kørsel generelt, og der sås et lille tilbagefald til brugen af heste og vogne, men som tiden gik, blev dette hurtigt udfaset.

 

Lastbilerne vokser sig større

Gennem 1960’erne og 70’erne vokser bilen sig større og større, der kommer anhænger på, og grundlaget for de lastbiler, som vi kender i dag, udvikles. Vognmændene har nu langt bedre muligheder for at transportere store gods til en billigere pris – endda på tværs af landegrænser - og det betyder, at import og eksport i høj grad stiger. Lastbilens udvikling fortsætter i takt med, at teknologi og yderligere automatisering bliver populært.

 

Vognmanden som vi kender i dag

I dag kender vi vognmænd som de, der fragter gods, i store maskiner, som kan trække mange tons og kører stort set over alt. Med Europa som deres legeplads, har mange større vognmandsfirmaer udviklet sig, men også lokale vognmænd tilpasser sig og yder services udover det sædvanlige. Totalservice ses mere og mere ofte inden for vognmandsbranchen, og hos f.eks. den professionelle vognmand Thomas Krogh Andersen i Tjele, både transporteres, sælges og tilbydes servicering af diverse maskiner og biler.