Bliv væk tyv

Nogle folk har desværre bare svært ved at kende forskel på dit og mit. Men du kan tage dig nogle forholdsregler, så indbrudstyven styrer uden om din bil.

 

Selvom du højst sandsynligt både har indboforsikring og bilforsikring som bilejer, er der alligevel bare ikke noget værre og uheldigt, end hvis en tyv har sat sig for enten at stjæle din bil eller dine værdigenstande i den.

Desværre kan man aldrig helgardere sig mod indbrudstyve. Men man kan tage sig nogle forholdsregler og håbe på, at tyveknægtene som konsekvens af dem fravælger din bil, når de er på togt.

 

Her får du vores 10 råd:

 

Tøm bilen

Der er ikke nogen grund til at friste tyven unødvendigt. Sørg derfor for at tage alle værdigenstande med dig, eller gem dem væk, sådan så man ikke se dem udefra. Det kan for eksempel være GPS, mobiltelefon, pung eller dyre smykker og ure.

 

Installér en bilalarm

Biler med godkendte alarmer bliver mere sjældent udsat for tyveri eller indbrud end biler, der ikke har en alarm.

 

Få dig en startspærre

En startspærre forhindrer bilen i at starte, når det ikke er den rigtige nøgle, der bliver anvendt. Teknologien bliver løbende forbedret, så det er vigtigt at vælge en producent og forhandler, der opdateret på de mest moderne systemer – det kan for eksempel være Dani Autonøgler.

 

Fjern altid nøglen

Også selvom du bare hurtigt skal ind på tankstationen, så lad være med at tage nogle chancer – sluk og lås altid bilen og tage nøglen med dig, også selvom der bare er tale om to minutter.

 

Brug en ratlås

Ratlåse virker måske lidt gammeldags, men ikke desto mindre har de en høj præventiv effekt, fordi de er så synlige ude fra - og hvis du ikke har en startspærre, er ratlåsen god, fordi den gør bilen umulig at styre.

 

Lås altid alle døre

Det er især vigtigt at huske at låse alle døre, hvis du ikke har en bil med centrallås. Hvis du har en bil med soltag, er det også vigtigt at huske at låse dette.

 

Lås benzindækslet

Ved at låse benzindækslet sørger du for, at tyven ikke kan komme særlig langt, hvis han endelig skulle få fat i bilen. Det har en præventiv effekt.

 

Parkér et synligt sted

Biler parkeret i mørke gyder og sidegader er i en større risikozone for at blive udsat for tyveri eller indbrud. Sørg derfor altid for at parkere et befærdet og oplyst sted.

 

Få låsebolte

Hvis du har investeret i nogle dyre fælge, er der nogle tyve, der vil gå specifikt efter disse. Derfor kan det være en god idé at få låsebolte monteret på dækkene.

 

Vær særlig opmærksom ved juletid

Mange vælger at gemme julegaverne for deres familier i bilen, så de ikke skal opdage dem før den store aften – men det er der desværre mange tyve, der godt er klar over. Sørg derfor altid for at gemme gaverne et andet sted.

 

Læs mere om indbrud, og hvordan du undgår indbrudstyven på stopindbrudstyven.dk