Hvor godt kender du den tyske bilgigant?

I de lidt over 100 år BMW har eksisteret, er der sket en hel del med det historiske tyske autoselskab. Du er kommet til det rette sted, hvis du ikke er bleg for at dele ud af (eller blære dig lidt med) din BMW-viden.

 

Fact #1: BMW startede ikke som et bilmærke

Hvis vi siger BMW, så er den første tanke du, og de fleste andre, har, sandsynligvis biler (fantastiske biler, om vi må). Men helt til at starte med var biler altså slet ikke en del af produktporteføljen.
 Først var det flymotorer, og derefter satte BMW sine sublime evner over… Har du gættet det? Motorcykler.

 

Fact #2: BMW’s globale hovedsæde i München består af fire “cylindre”

Nærmere bestemt er der tale om fire tårne – designet til at ligne og symbolisere fire cylindre (selvom mange BMW’er har seks af slagsen). Bygningen stod klar til De Olympiske Lege i München i 1972 og blev designet af arkitekten Karl Schwanzer.

 

Fact #3: BMW’s logo ligner måske en flypropel, men…

Selvom mange tror at logoet skal forestille en flypropel, er der faktisk tale om en kombination af Bayerns nationalfarver og logoet for virksomheden Rapp Motorenwerke. Sidstnævnte fusionerede nemlig i 1922 med Bayerische Flugzeugwerke – og blev til Bayerische Motoren Werke. Under 1. verdenskrig havde begge virksomheder fremstillet motorer til fly, men gik så sammen om at lave motorcykler – og sidenhen biler. Som bekendt under navnet BMW.

 

Fact #4: En fact om BMW… og æblemost

Medarbejderne på BMW’s fabrik i Leipzig får æblemost fra 230 æbletræer, som giver en årlig høst på lidt over “små” to tons. Træerne vokser flot rundt om fabrikken.

 

Fact #5: En sidste fact med lidt blære-faktor

Hermed en sidste fact med lidt blære-faktor, som du elegant og naturligt kan flette ind i en samtale, for eksempel når du kører en tur med din kammerat i din BMW. Forestiller du dig alle de BMW biler, der produceres i Europa på én dag – ja, så forestiller du dig 5.500 biler! Linede man dem op, ville de fylde 28 kilometer.

 

Et råd: Behandl din BMW som var den dit førstefødte barn

Er du en passioneret BMW ejer, skal du læse videre lidt endnu. I forbindelse med vores research til artiklen lavede vi en god gammeldags Googlesøgning, og stødte på et par værksteder der nævner, at de er et autoriseret BMW værksted – blandt andet Concept Biler. Og det er jo nok ikke en overraskelse, at de autoriserede værksteder ikke passerer chancen for at fortælle alle besøgende på deres hjemmeside, at de jo faktisk er et autoriseret værksted. Men måske er det også det bedste valg at overlade din BMW til et værksted, som er autoriseret – selv hvis det så koster lidt mere (på den korte bane, altså)?

 

Som en lille service er her i hvert fald et godt råd, du kan vælge at gøre brug af, når du for en kort stund overlader dit (måske) kæreste eje til et autoværksted: Det kan være en god idé at vælge et værksted, der kun bruger originale reservedele, samt reservedele af tilsvarende kvalitet. Og er din bil stadigvæk inden for fabriksgarantien, ja så bør du overveje at vælge et værksted, som udelukkende bruger originale reservedele – så vil der nemlig aldrig være tvivl om, at fabrikantens forskrifter er overholdt.

Herfra håber vi, at vores artikel har fået dig til at føle, at du kan tillade dig at kalde dig selv for en sand BMW-ekspert.