Dette indlæg er sponsoreret. 

Er din bil klar til syn?

Når det gælder syn af bil, er der rigtig mange, som er bekymret for, om deres bil kan gå gennem synet første gang. Det er en god idé allerede i god tid før deadline for synet at begynde at overveje, hvad du skal have styr på, inden bilen skal synes. Hvis den ikke bliver synet til tiden, kan det ende med, at du skal betale et synsgebyr.

Hvis der går mere end 10 uger, før du får bilen synet, skal du desuden være klar over, at du får en bøde på 2000 kr. Derfor er det utroligt vigtigt, at du får styr på det hele i god tid før bilsynet. Det er fordelagtigt både for din tid og økonomi, at du tager bilen på værksted før selvet bilsynet.

 

Klargør bilen til syn

Du kan faktisk tjekke en hel del selv, inden du kører afsted mod synshallen. Ofte er det f.eks. lygter, der ikke virker, som kan være grund til, at bilen ikke går igennem syn første gang. Derfor kan du for det første tjekke alle bilens lygter. Husk også at tjek dine bremselys og lygterne ved nummerpladen.

Du kan også med fordel løbe igennem den her tjekliste med 3 simple ting for at se, om din bil er klar til syn:

  1. Sørg for, at ingen af advarselslamperne lyser. Hvis du har en eller flere lamper i instrumentbrættet, der lyser, er du nødt til at køre på værkstedet for at få det ordnet, inden bilen skal til syn.
  2. Tjek, om dine dæk er slidte. Hvis dækkene måler under 1,6 mm, skal de med garanti skiftes inden bilsynet.
  3. Se efter stenslag eller lignende i forruden. Har bilens forrude stenslag eller deciderede revner, vil den ikke kunne gå gennem syn.

Vi kan desuden anbefale, at du sørger for at få ryddet bilen op – så mekanikerne let kan komme til i bilen. 

 

Klar til bilsyn

På dagen, hvor bilen skal til syn, er det en rigtig god idé at gøre sig nogle forberedelser. Det gælder især, hvis du ejer en dieselbil. Her kan det være godt at sørge for, at motoren er opvarmet. Er motoren for kold, vil du formentlig ikke få en korrekt miljøtest. Det er også en god idé, at du tager bilen på værksted inden synet, hvis du mistænker, at der er noget galt med bilen.

Det er altid en fordel at forberede sig i god tid – også når det gælder et bilsyn. Du kan altid køre bilen til en synshal og få gode råd, hvis du har brug for professionel sparring. På den måde bliver du og bilen bedst muligt klar til synet.