Her er verdens 10 hurtigste gadebil anno 2019

Det er blevet tid til at zoome ind på de gadebiler, der udmærker sig som de hurtigste i skrivende stund. I vil opleve at både Bugatti og Hennessey er repræsenteret ved flere lejligheder, mens ellers et det er mangfoldigt felt af spændende og ekstremt hurtige gadebiler, som vi vil løbe igennem fra den 10. hurtigste til og med førstepladsen og den dermed absolutte vinder.

 

10. Pagani Huayra BC

Denne italienske lækkerbisken af en sportsbil indtager tiendepladsen over de hurtigste gadebiler 2019. Med en Mercedes-Benz V12 motor med hele 750 hestekræfter, så er der lagt i kakkelovnen til fart over feltet. Pagani Huayra BC er tilmed en relativ let bil, selvom den utroligt kraftfuld. Ifølge Magasinet Forbes er det tilmed den tredjedyreste bil på verdensplan, så man grave godt i inderlommen, hvis man vil have fingrene i denne. Der er derfor ingen tvivl om at pris og kvalitet går hånd i hånd, men alt dette til trods er der fortsat ni pladser op til denne listes førsteplads.

 

9. McLaren F1

Man får hurtigt stærke associationer til motorløb og ekstreme hastigheder, når man tænker på den mundrette McLaren F1. Denne gadebil er fabrikeret i England og er en komplet fryd for øjet. Foruden sit lave tyngdepunkt har denne kongeudgave af en sportsbil hele 618 hestekræfter i en V12 motor, som giver et fingerpeg om, at der kan tilbagelægges mange meter på bare splitsekunder. Selvom bilen er et unikum både udseende- og motormæssig, rækker det kun til en niendeplads på listen over de hurtigste gadebiler 2019.  

 

8. Koenigsegg CCR

På en ottendeplads er det første skandinaviske land præsenteret på listen. Vi skal en tur over Øresund til Sverige, hvor Koenigsegg CCR har hjemstavn. Sportsbilen har en virksom V8 Ford-motor til at starte med, men er nu blevet erstattet af en motor fra Koenigsegg. Denne kraftfulde bil satte allerede rekorder i 2005, hvor den netop var blevet lanceret. Den satte fartrekord med en svimlende teoretisk topfart på over 395 km/t. Dog måtte den lade sig overhale senere samme år af en Bugatti Veyron. Spørgsmålet er bare den nyeste Veyron-udgave gør sig fortjent til denne liste.

 

7. Saleen S7 Twin Turbo

Denne opdaterede og optimerede udgave af Saleen S7’eren indtager, tilfældigvis, syvendepladsen på listen over 2019’s hurtigste gadebiler. Saleen S7 Twin Turbo er som navnet antyder ekstrem hurtig og vaks. Med en V8 motor og topfart på hele 399 km/t er den et godt bud på en af verdens hurtigste biler. Bilen produceres i Californien i USA og tilføjer derfor endnu et mangfoldigt lag til de mange nationaliteter på listen over de hurtigste gadebiler, hvor vi tidligere har stødt på Sverige, England og Italien.

 

6. SSC Ultimate Aero

SSC-North America (tidligere kendt som Shelby SuperCars) producerer denne turboladede gadebil, som med sin V8 motor og 787 hestekræfter markerer sig, som en af verdens absolut hurtigste. Dog rækker det kun til en sjetteplads på denne rangliste, hvilket alt til trods er en flot placering. Bilens ydre er elegant og æstetisk smuk og det er værd at have med i betragtningen, selvom det i dette tilfælde er farten der tæller.

 

5. Bugatti Chiron

Det virker helt urealistisk at lave en top ti over de hurtigste gadebiler anno 2019, hvor man ikke kommer omkring Bugatti. Det bliver heller ikke tilfældet i denne ombæring. På en flot femteplads finder vi den strømlinede Bugatti Chiron. Denne gadebil blev udviklet og efterfølgende produceret i Molsheim i Frankrig. Den rummer guddommelig 16 cylindre og hele 1500 hestekræfter, hvilket gør mange andre gadebiler til sandkasseudgaver. Denne banebrydende bil sætter derfor nye standarder for hurtighed og kraftfuldhed.

 

4. Bugatti Veyron Super Sport

Bedst som man troede at Bugatti var færdig med at imponere, dukker denne spradebasse af en gadebil op på fjerdelisten over 2019’s hurtigste gadebiler. Bugatti har med deres Veyron Super Sport skabt en helt ny elite inden for moderne sportsbiler sammen med Volkswagen AG. Med 1001 hestekræfter og en 16-cylindret motor er der skabt et fundament for en kraftfuld bil. Den er faktisk så brandvarm at den skal bruge hele 10 kølere for at køle ned. Med en tophastighed på 407 km/t bliver den derfor på fortjent vis nummer fire på denne liste.

 

3. Hennessey Venom GT

En epoke med Bugatti er slut og nu er Hennessey blevet stærke kandidater til at have den hurtigste gadebil anno 2019. Med deres darling af en bil: Hennessey Venom GT, som er produceret i Texas, USA, er der skabt et vidunder af en gadebil. Denne Lotus-lignende bil indtager en flot tredjeplads på listen over de hurtigste gadebiler anno 2019. Blandt andet fordi at den satte en vild og uofficiel hastighedsrekord på 435,31 km/t tilbage i 2014. Den rummer hele 1200 hestekræfter og har en 7-liters V8 motor, der nærmest giver den vinger.

 

2. Koenigsegg Agera RS

Sidst vi stødte på en gadebil fra Koenigsegg var på ottendepladsen, hvor CCR’en var placeret. Nu er vi hoppet helt frem til andenpladsen, som indtages af Koenigsegg Agera RS’, der er det nyeste skud på stammen. Det er svenskerne der står bag superbilen, som har uovertrufne egenskaber. Med 1341 hestekræfter og en turboladet V8-motor er der garanteret fart over feltet. Den præsterer en tophastighed på himmelråbende 457 km/t, og sender dermed Bugatti et pænt stykke ned af listen over de hurtigste biler.  

 

1. Hennessey Venom F5

Mine damer og herrer. Det er blevet nævnt før og nu sker det igen. Hennessey er uovertrufne og ikke mindst uovervindelige. Med en bronzeplads og nu en førsteplads er det ikke bare en tilfældighed, men snarere et statement, at deres Venom F5 er den hurtigste bil i verden. Det er ganske enkelt imponerende. Det er den amerikanske bildrøm der bliver til virkelighed. Superbilen kan kører over 450 km/t og bliver kun produceret i 24 eksemplarer, hvilket gør den til en sjældenhed. Det kan også mærkes på prisen, som er estimeret til 10 millioner danske kroner. Det der adskiller F5’eren fra tidligere udgaver er aerodynamikken, som er fortræffelig og bidrager til én enkelt ting: fart. Og derfor er den også nummer et på denne liste over verdens hurtigste gadebiler anno 2019.