Klargøring af bil efter leasing

 

Det bliver fortsat mere og mere populært at lease sin bil, da fleksibiliteten er attraktiv for mange. Her binder man sig blot i et par år, du slipper for renter og gebyrer, og efter endt leasingperiode kan du igen frit vælge mellem de nyeste bilmodeller, drivmidler og elbiler. Man slipper dog ikke for at vedligeholde sin bil, holde den ren og i stand, så kan man kan aflevere sin leasingbil uden kedelige ekstraregninger. I dette indlæg kan du læse mere om klargøring af bil med henblik på leasing.

 

Når leasingbilen skal retur

 

Inden du foretager dig noget som helst – og måske helst før, du overhovedet leaser – skal du sætte dig grundigt ind i leasingselskabets regler for returnering. Der er nogen selskaber, der udnytter spidsfindige formuleringer til at opkræve dig større eller mindre beløb for helt normalt brugsslid ved aflevering. Vælg derfor et selskab, der har en gennemsigtig kontrakt, der tilgodeser dig. Her er, hvad du skal huske i forbindelse med klargøring af bil ved aflevering:

 

  • Få ordnet papirarbejdet: Det vil typisk fremgå af dit udløbsbrev, hvad der skal afleveres sammen med bilen, og hvad du ved tro og love skal kunne vedkende dig inden aflevering. Det hjælper dig med den rette klargøring af bilen, at du har læst dette og kontrakten (igen og igen), inden du går i gang.

 

  • Book din aflevering i god tid: Eftersom du ikke er den eneste med en leasingbil, vil du kunne opleve, at alle afleveringstidspunkter på slutdatoen er booket. Derfor er det en god ide at være tidligt ude med at booke tid, så du ikke ender med at skulle aflevere den tidligere end nødvendigt.

 

Den helt store rengøring

 

Gør dette dagen inden aflevering. Du klargør din leasingbil ved at rengøre og rydde alt fra kabinen til bagagerummet. Tag forbehold for interiørets materialer, når du vælger rengøringsmidler. Husk også at fjerne dine digitale spor som fx din adresse i navigationssystemet og din telefon fra bluetooth-forbindelserne. Hvad angår den udvendige rengøring, så tag bilen til en vaskehal på vej til afleveringen og ikke dagen før. Det skal være nemt for udlejeren at se, om der er ridser eller buler i lakken. Hvis du har store skader på bilen, skal disse naturligvis udbedres i god tid.