Derfor skal du vælge et autoriseret autoværksted

Driller motoren, skal du have skiftet en reservedel eller er den gal med gearkassen? Uanset hvorfor du skal have din bil på værksted, har du to muligheder: et autoriseret eller et ikke autoriseret værksted. Er du i tvivl om, hvad der er bedst at vælge, så læs med her!

 

Hvad er forskellen?

Der er stor forskel på et autoriseret og et ikke-autoriseret værksted. Et autoriseret værksted er specialiserede inden for ét eller få bilmærker, hvor de har en enorm viden og erfaring. Et uautoriseret værksted er derimod ikke specialiseret inden for enkelte bilmærker, men servicerer alle biler, uanset mærke og model. Et autoriseret værksted er godkendt til at reparere din bil.

 

Vær sikker på at bibeholde din garanti

Det er misforstået at man mister garantien på sin bil idet, man vælger et uautoriseret værksted, men det er rigtigt, at der er RISIKO for at miste den. Bruger værkstedet ikke de originale reservedele, eller udføres reparationen ikke i overensstemmelse med producentens forskrifter, mister du garantien på din bil, hvis du senere får brug for den. Et autoriseret værksted, såsom Ove Jensen Biler, der servicerer kunder fra Helsinge, Helsingør, Hillerød og resten af Nordsjælland, er derimod forpligtet til at bruge originale reservedele og følge bilproducentens forskrifter. Hermed er du sikret, at fabriksgarantien bibeholdes. Bruger du et autoriseret værksted, ligger bevisbyrden desuden hos værkstedet, hvis bilproducenten forlanger at få lov at se dokumentation for servicen.

 

Få specialiseret service og rådgivning

Endnu en fordel ved de autoriserede værksteder er, at de er specialiserede i netop dit bilmærke. Det betyder, at de hurtigt kan lokalisere fejlen og har styr på alle mekanismer i netop din bil. De ved, hvordan de nemmest og mest effektivt griber opgaven an, hvilket betyder, at du ofte venter kortere tid på det autoriserede værksted. Det ender altså ofte med, at den endelige pris på regningen bliver lige så billig, hvis ikke billigere, som på et uautoriseret værksted.

 

Ulemper ved at vælge et uautoriseret

Det kan godt være, at prisen hos et uautoriseret værksted er billigere, men det kan ende med at koste dig rigtig mange penge, hvis arbejdet ikke er udført i overenstemmelse med bilproducentens anvisninger. Et uautoriseret værksted er ikke forpligtiget til at bruge originale reservedele, men sparer ofte penge ved at bruge de uoriginale. Derved vil din pris ofte også være billigere, men får du brug for din garanti efter reaparationen, opstår der problemer. Ansvaret for at dokumentere at bilen er blevet serviceret korrekt ligger hos dig, når du vælger at benytte et uautoriseret værksted. Kan du ikke fremvise de korrekte dokumenter, frafalder din garanti.

Få tips til, hvordan din bil holder i mange år her.