Dækskifte, derfor er det vigtigt

Som for de fleste andre danskere er din bil garanteret meget vigtig for dig, og du kører frem og tilbage fra arbejde, arrangementer og dine børns interesser? Det slider på dækkene. Bildæk er skabt for, at du har et ordentligt vejgreb, når du er ude og køre. Det er derfor nødvendigt at få skiftet dæk, da det giver bilen længere levetid, og samtidig undgår du unødvendigt dyre reparationer senere. Skal du have skiftet dine dæk på bilen, så kontakt dit lokale autocenter.

 

Sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk

Sikkerheden i trafikken er vigtig, så du kan komme frem i tryghed. Derfor er det vigtigt at kende forskellen på sommer-, vinter- og helårsdæk.

Sommerdæk fungerer bedst over 7 grader. Dækkene slides mindre og har mindre friktion. Dermed bruger du mindre benzin og sikrer et godt vejgreb og behagelig kørsel i varmt vejr.

Om vinteren, når der er koldt, is, sne og glatte veje, kan det være direkte farligt at køre med sommerdæk. Hos vinterdæk er bremselængden længere end ved sommerdæk, hvilket mindsker risikoen for skrid i sving.

Helårsdæk holder vejgrebet som en mellemting mellem sommer- og vinterdæk. De fungerer hele året og er gode, hvis du vil spare penge på bilskiftet. Men i og med de er en mellemting, er deres sikkerhed naturligvis en smule mindre end ved de andre dæktyper. Det anbefales derfor, at du bruger sommer- og vinterdæk.

 

Opbevar dine dæk

Ved at sætte dine dæk på et lagerhotel, i det halvår du ikke bruger dem, sikrer du at få dem tilbage i bedste stand. Fordelen ved dette er, at dækkene står tørt og køligt, er sikret mod kondens og sollys, indtil det igen er tid til at skifte dæk. Så er der jo den bekymring mindre at tænke på det næste halve års tid.

 

Virksomhed: Dæk & Autoservice v/ Torben Madsen