Sådan fungerer en hybridbil
I de senere år har hybridbilen vundet mere og mere ind. I tråd med at vi skal være mere miljøbevidste og forurene mindre, er hybridbilen et godt alternativ til benzinbilerne. Tilmed kan det på mange måder også være billigere i længden at have en hybridbil. Men fordi det er så ny en ting på markedet, kan det også være svært at finde ud af, hvornår det er smart at købe en hybridbil og hvad fordelene og ulemperne ved hybrid er. Hvis du ønsker at blive klogere på hybridbiler, kan du læse med her, hvor vi vil gennemgå fordelene og ulemperne ved hybridbiler.
Hvad er en hybridbil?
En hybridbil er en bil, der både kører på el og på benzin. Modsat elbilen er du, i en hybridbil, sikret, at du ikke går tør for strøm, idet bilen også kører på benzin og lader op, mens du kører. El –og benzinmotoren er samlet i én og du skal ikke tage stilling til, hvornår du vil køre på benzin, og hvornår du vil køre på el. Fordelingen står bilen for, og alt efter hvordan du kører, vil bilen kunne køre op til 50 % på el. Det er klart, at hybridbilerne er meget mere miljøvenlige end de biler, der kun kører på benzin, og netop derfor har hybridbilerne vundet ind på det danske bilmarked. De fleste store bilmærker har i dag hybridmodeller i deres portefølje, og der findes sandsynligvis en hos din nærmeste bilforhandler.
Hvad er forskellen på hybrid og plugin-hybrid?
Et spørgsmål, der kan melde sig hos mange, når de skal finde en hybridbil er, hvad forskellen på hybrid og plug-in hybrid er. Den helt store forskel på de to er, at en plugin-hybrid kan oplades i stik. Dermed kan den også køre længere på el end en almindelig hybridbiler. Normalt kan en hybridbil kun køre omkring 2-4 kilometer ad gangen på el, mens en plugin-hybrid kan køre helt op til 60 kilometer ad gangen på el, hvis den er opladet i stik.
Fordele og ulemper ved hybridbiler
Det er klart, at fordelene ved hybridbiler er mange. Især når man ser på det i et miljømæssigt perspektiv. I og med at de kører mindre på benzin/ diesel end andre biler, forurener de mindre. Derudover larmer de meget mindre end en almindelig bil. Hybridbiler er ideelle til bykørsel og køer. Skal man se på ulemperne, er hybridbilerne typisk dyrere at købe end almindelige biler er. Dog falder de heller ikke lige så hurtigt i værdi. Kører du lange strækninger og meget på motorvej, er effekten af hybrid heller ikke ret stor. Er du i tvivl om det er smart for dig at købe en hybridbil, kan du snakke med din bilforhandler.
5 populære hybridbiler
De fleste bilforhandlere har efterhånden hybridbiler, og der kan hurtigt dannes et billede af, hvilke hybridbiler der er populære. Vi lister her de 5 mest populære op.
- Mitsubishi Outlander PHEV
Outlanderen er en rummelig bil med en forholdsvist stor benzintank og et stort batteri. Alt i alt egner denne bil sig godt til familien, der har brug for lidt plads.
- Toyota Yaris Hybrid
Til trods for Toyota Yaris størrelse, er pladsen godt udnyttet, og bilen føles rummelig. Derudover har den lækre features, som gør den luksuriøs og let at køre i.
- KIA Niro
Niroen ser ud og føles som en lille SUV-bil, hvilket er en sjældenhed blandt hybridbilerne. Bilen er annonceret som en familiebil, og den er derfor rummelig og har plads til både børn og bagage
- Hyundai IONIQ
Hyundais IONIQ kan fås som både plugin-hybrid, 100 % elbil og hybridbil. Bilen har mange features og egner sig især godt til bykørsel
- BMW 330e Sedan
Ønsker du en hurtig hybridbil, skal du vælge BMW’s Sedan. Den er både komfortabel og har hurtig acceleration
Som du kan læse, er hybridbiler en hel videnskab i sig selv, og der findes en masse forskellige modeller til forskellige behov og i forskellige prisklasser. Er du i tvivl om, hvilken hybridbil, du skal have, kan du altid snakke med din bilforhandler, så I sammen kan finde din nye bil.
Virksomhed: Aalborg Auto-Center A/S