Ny Audi RS6 Avant 2020

Siden Audi første gang lancerede deres RS6 model, har bilen været en af de ukronede konger blandt stationcarbiler. Bilen er forklædt som en stationcar, men gemmer på en fart, et design og en lyd som du skal lede længe efter. Bilen er designet og tilpasset dets 591 hestekræfter og 8,0 liters motor. I en RS6 er du garanteret at være blandt de absolut hurtigste stationcars på vejene, samt modtage blikke fra forbigående fodgængere eller forbi kørende bilister.

Motorens vilde hastigheder

Audi har endnu ikke specificeret, hvilke konkrete opdateringer der kommer til den nye RS6’ers motor, dog har de frigivet nogle vilde tal i form af hastigheder, hvilket betyder at den estimerede tid fra 0-100 km/t vil lægge på svimlende 3,5 sekunder og 0-200 km/t vil være lige under 12 sekunder. Imponerende og skræmmende tal, der kun overgås af meget få stationcar biler på vejene.

Design og interiør

Udvendig har Audi designet både taget, fordørene og bagklappen magen til A6’er modellen, dog er resten af eksteriøret tilpasset bilens ustyrlige motor, hvor specielt designet forfra ser bistert og ekstremt ud med en kølergril lavere og bredere end nogensinde før.
Bilens interiør har fået en overhaling af enkelthed. Det gælder for midterkonsollen, der nu er blevet udskiftet med et par nu enkelte og trykfølsomme tablet knapper, der før bestod, er flere enkelte manuelle tryknapper. Enkeltheden ses dog kun i midterkonsollen. Sæderne er produceret i Audis RS-line design, og kan nu fås med både varme og køling. Desuden har rattet fået en ekstra funktion, som alle bilentusiaster vil værdsætte. I RS6’eren findes der nu en RS-knap på rettet, der minder om M-funktionen i BMW’s M5 og M6 modeller. RS-funktionen giver dig kontrol over gearkassen og motorens temperament, samt quattro-sport, undervognen og motorlyden. Oplevelsen skulle efter signende, være noget udover det sædvanlige.

Racerbil eller familiebil?

Selvom RS6 modellen i mange aspekter kan anses for at være en racerbil med udelukkende det formål, at kunne accelerere ekstremt og lyde fantastisk, så kan modellen også anbefales som familiebil. Bilens bredde og højde gør den både luftig og rummelig at sidde i, samt størrelsen af et bagagerum, der ikke findes i mange stationcarbiler på vejene.

Topfart
Udover bilens indvendige størrelse er der ikke meget der signalerer familiebil. Modellen er fartbegrænset ved 250 km/t, men kan hæves til både 280 km/t og 305 km/t ved tilkøb af forskellige udstyrspakker. Desuden har Audi også tilføjet launch control til bilens i forvejen næsten 600 hestekræfter og 800Nm med en 8-trins tiptronic automatgearkasse.

Nyt til garagen?

Audis nye RS6-model er kun få uger fra dets tilgængelighed på det danske marked. Med et eksteriør og interiør i et stilrent og flot design, samt en motor udover det sædvanlige er det ikke alle danske bilforhandlere, der kommer til at have Audi bilen stående i bilhuset.