Sådan sparer du penge på en brugt luksusbil

Drømmen om en luksuriøs sportsbil er tættere på end nogensinde. Da regeringen i november 2015 nedsatte registreringsafgiften på personbiler og motorcykler var den intenderede effekt, at der skulle komme gang i bilsalget igen. Især af de mellemstore modeller med høj sikkerhed og lavt CO2-udslip. Faktum er dog, at det er køberne af luksusbiler, som løb af med den største gevinst. Ældre og brugte luksusbiler er nu blevet markant billigere at erhverve sig.

 

Mere luksus på de danske veje

Antallet af sportsbiler i luksusklassen er steget markant de seneste år. I 2016 blev der købt 4 gange så mange sportsbiler i april, maj og juni end det foregående år. Denne voldsomme vækst vidner om, at flere har haft modet til at gøre drømmen om en luksusbil til virkelighed. Registreringsafgiften blev blandt andet sænket som et instrument til at få gang i bilsalget, og det er i den grad lykkes.

Markedet for luksusbiler blev grundigt afmættet af finanskrisen, men med reduceringen af registreringsafgiften er der udsigter til, at vi måske når 00’ernes bilinvesteringer indenfor luksusklassen indenfor den kommende årrække. Drømmen om en enestående bil med ekstravagant design og fantastisk komfort fik og får altså mange danskere til at række ned i lommen efter tegnebogen.

 

Luksus til en favorabel pris

Det var ikke kun bilkøbere, som øjnede en enestående mulighed for at få fingre i deres drømmebil. Mange valgte også at finde deres perfekte bil brugt. Med et par år på bagen og et kilometertal på 100.000km kom mange luksusbiler ned i et prisleje, som mange flere kunne være med til. På den online salgsplatform Bilbasen kunne man berette om besparelser på mellem 50.000 og 100.000 på nyere modeller fra f.eks. BMW, Audi og Jaguar. Konsekvensen af sænkningen af registreringsafgiften var nemlig, at man kunne opnå den største procentvise besparelse på de dyreste modeller.

 

Find den helt rigtige, brugte bil

Både drengerøve, familiefædre og kvinder kan have aspirationer om at blive indehaver af en lækker bil, som brillerer ved både design og specifikationer. Netop nu er et godt tidspunkt at drømmebilen, der er dog et par ting, som du kan være opmærksom på. For når jagten går ind på en brugt bil, så kan du med fordel afsøge markedet for 4-5 år gamle modeller indenfor dine yndlingsmærker. Hvis du vil have meget bil for pengene, så kan du overveje mindre kendte modeller som Renault Mégane eller Chevrolet Cruze, som er særdeles hæderlige modeller, der dog ikke har været de mest salgsbare. Derudover bør du også have tjek på, hvornår din drømmemodel fik nyt design. Opstøver du et eksemplar med et lidt ældre design, så er der ofte penge at spare. Ydermere er det også en god idé at være opmærksom på, at visse ældre bilmodeller kan være svære og/eller dyrere at skaffe reservedele til. Finder du en bil i god stand, så bør dette dog ikke afskrække dig på nogen måde.