Mange har en bestemt bil, som de kalder deres drømmebil. Det kan være en lille hurtig bil, der ser smart ud, eller det kan være en stor Jeep eller Range Rover med firhjulstræk. Uanset hvilken bil du altid har set dig selv cruise rundt i, så er udfordringen ofte en pris, der overskrider budgettet. Men muligheden for at udleve drømmen kan komme lidt tættere på med privatleasing. Her aftaler du sammen med et leasingfirma, i hvilket interval du ønsker at betale for bilen. Det vil sige, du får en fast månedlig ydelse, der passer til dine behov. Det gør det til en mere sikker og forudsigelig måde at være bilejer på. Kontakt en bilforhandler og få et favorabelt tilbud på privatleasing.

Fradrag ved privatleasing

Når du har en privatleaset bil, kan du ikke få nogle fradrag. Det er nemlig leasingfirmaet og ikke dig selv, der ejer bilen, og derfor ændrer dine skatteforhold sig ikke ved at privatlease. Du kan dog godt få befordringsfradrag, når du selv hæfter for betalingen af transporten til og fra dit arbejde. Herunder gælder altså også din privatleasede bil. Så længe din arbejdsplads ikke betaler for din transport, så kan du søge om befordringsfradrag. 

Kan privatleasing betale sig?

Det store spørgsmål er nu, om det egentlig kan betale sig at anskaffe sig en bil gennem privatleasing, eller om det er bedre at købe sin egen bil. Dette er først og fremmest en individuel sag. Derudover er der dog flere fordele ved at privatlease:

  • Du skal bekymre dig mindre om uforudsete udgifter, da leasingfirmaet står for det hele.
  • Du kan lave en individuel aftale med leasingfirmaet, så den månedlige ydelse og betalingsintervallet passer til dig, din økonomi og dit kørselsbehov.
  • Du kan altid ringe til leasingfirmaet, hvis du har spørgsmål vedrørende bilen.
  • Det bliver muligt for dig at køre i en dyrere bil, da engangsydelsen ved leasing er lavere end ved køb af bil.

Tilbage er der nu kun for dig at vurdere, om du skal ud og finde en leaset bil.