Noget ekstraudstyr til bilen må du ikke spare på!

Det kan være en dyr affære at købe en ny bil, og det får mange bilkøbere til at vælge en mindre bil, en bil i en lavere klasse eller at spare på ekstraudstyret. Men som køber af en ny bil, bør du tænke over, at du måske en dag skal sælge den videre, og her er det altså en god idé ikke at have sparet alt for meget. Skal du en dag sælge din bil videre, bør du sørge for, at den er attraktiv for den nye køber – på den måde får du den både solgt hurtigere og kan få flere penge, end hvis bilen er helt skrabet for goder. Det kan altså være en god idé at tænke over, hvordan du bedst øger bilens gensalgsværdi, og her gælder det om at have styr på, hvilke former for ekstraudstyr, der er mest populært blandt de danske bilkøbere. Her er der selvfølgelig en række ”do’s and don’ts”. Vi giver dig et overblik her!

 

Det skræmmer de danske bilkøbere

Vi kan starte med ”don’ts-listen”! Noget af det, der skræmmer de danske bilkøbere væk er, hvis bilen har været i alt for mange hænder. Det kan give et indtryk af at bilen ikke fungerer som den skal eller er rar at køre i, så biler, der kun har været ejet af én person, er klart mest populære blandt brugtbilskøbere. Cigaretrygning er også et stort turn—off for brugtbilskøbere, så har du røget i bilen, kan du godt regne med at skrue prisen en ordentlig tak nedad. Har du alt for meget gejl i bilen, såsom zebrasæder, terninger i vinduerne, sænket undervogn, lygteviskere, kan du også godt vinke farvel til et hurtigt salg. Det er altså ikke den slags ekstraudstyr du skal gå efter!

 

Dette kan betale sig at investere i:

Nu til do’s listen: En brugt bil fremstår altid mest salgsvenlig, hvis den er ren, velduftende og tømt for gamle hjul, børnelegetøj og lignende. Desuden kan det være værd at overveje disse fem former for ekstraudstyr, som er de mest eftertragtede for danske brugtbilskøbere:

 

  • Alsidigt anhængertræk

Og nej, det er ikke kun i Jylland, at bilen bliver solgt hurtigere, hvis der er anhængertræk! Dette er noget, som rigtig mange danskere går efter, når de skal købe ny, brugt bil.

 

  • Køligt klimaanlæg

Selvom Danmark kun kommer op over 25 grader på de virkelig gode og varme sommerdage, kan det være en rigtig god idé at investere i en bil med klimaanlæg. Det er noget, du selv får stor glæde af, og noget som vil sænke gensalgsværdien, hvis du ikke har.

 

  • Nyttig navigation

Danskere elsker tilsyneladende ikke at skulle tænke over vej og fumle med kort, når de er ude at køre. I hvert fald er navigation blandt top tre af de mest populære ekstraudstyr i en bil. Især den form, hvor din iPhone kan kobles til din bil er særligt populær. På den måde kan bilejeren både høre musik, navigere og snakke i sin telefon uden at være til fare for sig selv eller andre i trafikken.

 

  • Flotte fælge

Fælge har vist sig også at være en af de helt populære former for ekstraudstyr. Men vi snakker altså ikke om kække stylingfælge på 18 tommer, men derimod om atilrene aluminiumsfælge, der udtrykker god stil.

 

Et sidste godt råd:

Hvis du vælger en lille bil, men køber en masse ekstraudstyr for at hæve gensalgsværdien, presser du alligevel bilen ud af sin prisklasse, og så kan du lige så godt overveje en bedre bil og få det samme ud af det. Desuden er det en klar fordel at gå efter fem døre frem for tre døre, da tredørsbiler ofte bliver valgt fra af danske bilkøbere.