Intet varer for evigt

Det er Bernie Ecclestones afgang som CEO af F1 et tydeligt eksempel på. Allerede i september, da Liberty Media annoncerede deres planer om at overtage F1 stod det klart, at Ecclestones chefstillingen sang på sidste vers. Nu er handelen til i alt 6,4 milliarder pund så endelig gået igennem, og Ecclestones afgang som CEO er officiel. Manden der skal tage over er ingen anden end Chase Carey. Ecclestone forlader ikke helt F1-verdenen og vil således stadig fungere som rådgiver til bestyrelsen.

 

Officielt har Ecclestone udtalt ”Jeg er meget tilfreds med at Liberty har opkøbt F1, og de vil investere i F1s fremtid. Jeg er sikker på, at Chase vil udføre sin ledende rolle i en form, som vil gavne sporten.”. Uofficielt menes Ecclestone dog at have udtalt: “ Jeg blev fyret. Det er officielt. Jeg leder ikke længere virksomheden. Min position er blevet overtaget af Chase Carey.”

 

Hvorvidt overdragelsen er foregået helt problemfrit er svært at spå om, men med en alder af 86 år og næsten 4 årtier i spidsen af F1-verdenen, har Ecclestone gjort sig fortjent til at give tjansen videre.

 

Bernie Ecclestone vil huskes for både de gode og dårlige ting

Med afskeden af Bernie Ecclestone siger F1 og F1 fans farvel til en af de største personligheder inden for sportsverdenen. Der er ingen tvivl om, at F1 er, hvad det er i dag pga. Ecclestones engagement. Ecclestone var en uforbederlig forretningsmand. Han var den første der indså tv-mulighederne i branchen. I midt halvfemserne havde Bernie sikret sig de kommercielle rettigheder til en sport, der flød over sig med sponsorpenge og promoter interesser og et verdensbredt tv-publikum, der kun blev overgået af OL og fodbold.

 

Når man ser tilbage på Bernie, kan man imidlertid heller ikke se bort fra nogle af de mere excentriske aspekter af hans personlighed. Bernie skjulte aldrig hans anseelse af nogle af historiens mest kendte diktatorer – og begrundede denne anseelse med, at de fik tingene gjort. Han vil også blive husket for det meget omdiskuterede salg af tv-rettighederne til F1 i 110 år til Ecclestone’s FOM organisation for et absurd lavt beløb. Bestikkelsesskandalen der endte med en retssag i Tyskland i 2014 glemmer man heller ikke.

 

På trods af skandalerne, og de for nogen mindre flatterende træk ved hans personlighed, er en ting sikkert; Ecclestone vil altid huskes som den person, der har gjort F1 til hvad det er i dag – på godt og ondt.

 

F1 på vej mod nye tider?

Med Liberty Media´s overtagelse af F1 går sporten spændende nye tider i møde. Den nye CEO Carey har ikke lagt skjult på dagsordenen: at føre sportens succesfuldt ind i den digitale æra. Med i denne dagsorden hører et meget vigtigt undermål. Der er ingen tvivl om, at Carey vil forsøge at gøre det, Ecclestone aldrig formåede: At etablere F1’s fodfæste i USA.

 

Det bliver en spændende tid for F1 fans verden over.

 

TopGear har skrevet om afgangen af F1-bossen Bernie Ecclestone. Dette er et kort uddrag af den artikel. Hele artiklen kan læses her.