Skrevet af Camilla Struck

Ved du, hvad forskellen på en veteranbil og en almindelig bil er? Veteranen skal naturligvis være 35 år eller ældre for at blive karakteriseret som veteran. Men hvad adskiller ellers veteranen fra almindelige biler, og er forskellen egentlig stor? Læs med her og få svar på disse spørgsmål og mange flere.

 

Se veteranen som en hobby

Veteranbilen adskiller sig nok mest fra almindelige biler ved, at bilen kræver en del mere tid i forhold til nyere biler. Almindelige biler er udstyret med den nyeste teknologi, og på den måde udkonkurrerer den almindelige bil veteranen.

Dog skal man nærmere tænke på veteranen som et hobbyprojekt, hvor man skal være villig til at investere den tid i bilen, som det kræver. Alderen medfører, at klassikerne har behov for mere vedligeholdelse, men sørger man for det, så er man også garanteret et unikt køretøj.

Køreoplevelsen er ikke den samme i veteraner som i nyere biler – og det skal den heller ikke være. Veteraner er netop populære, fordi en køretur i dem fremmer en helt bestemt følelse af nostalgi. At bryde med mainstreamen og vælge en unik klassisk bil er kilden til uforglemmelige oplevelser langs landevejen.

 

Specielle regler for veteranbiler

Den mere kedelige del af det at køre eller eje en veteranbil er, at der gælder særlige regler for kørsel af de flotte klassikere. Igen ligger alderen til grund for, at veteranen adskiller sig fra den almindelige bil. Af sikkerhedsmæssige årsager kan man ikke køre i veteranbilen på samme måde, som man kan køre i sin bybil.

Reglerne omkring brug og kørsel af bilen afhænger meget af den enkelte veteran, men ofte egner bilerne sig ikke til hverdagskørsel. Men igen – hvis veteranen kun blev brugt til hverdagsagtige begivenheder, så ville bilen miste en del af sin særlige værdi. Hvis man er fascineret af retrostilen, skal man have i baghovedet, at det unikke ved disse biler er netop sjældenheden – at de sjældent ses på landevejene, og det er også derfor, de får en del opmærksomhed fra folk, når de endelig rammer vejene i sommerhalvåret. 

 

Det unikke overfor det almindelige

Om det er den dybe motorlyd, de smukke lædersæder eller en unik kontur – så er veteranen en klasse for sig. Veteranen kræver mere tid, mere vedligeholdelse og mere passion.

Veteranen er en bil, hvor man får meget mere udbytte, hvis man investerer tid og kærlighed i bilprojektet. Veteraner er en type biler, som ikke er alsidige, som ikke alle ejer, og som ikke alle har råd til. Er man villig til at investere i veteranen, er de sjældne biler en gave, der bliver ved med at give tilbage på oplevelsesbarometeret.

Den almindelige bil er ikke speciel, fordi den kræver ikke noget specielt af ejeren. Det gør veteranbilen derimod, og det er netop det, som gør denne klasse af biler til noget for sig selv. Så helt basalt er den største forskel faktisk, at en veteran ikke er en almindelig bil – en veteran er et syn og en oplevelse i særklasse.