Køb af brugt bil? – Se fordele og ulemper her

Overvejer du at blive bilejer, men er i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en ny eller en brugt bil? Der er ofte mange penge at spare på brugte biler, og her har vi samlet et overblik over de vigtigste fordele og ulemper ved at købe en brugt bil.

 

 

Overvejer du at købe brugt bil?

Mange danskere køber brugte biler frem for nye biler, og i rigtig mange tilfælde er der også mange penge at spare på de brugte modeller. Der er dog også fælder, du skal passe på ikke at gå i, når du køber en brugt bil, og så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Her i artiklen kan du danne dig et overblik over både ulemper og fordele, så du kan veje dem op mod hinanden, før du kaster dig ud i et bilkøb.

 

Fordele

  1. Lad pengene række længere

Har du et bestemt budget, kan dine penge ofte række længere, hvis du er villig til at købe en brugt bil frem for en ny. Markedet kan hurtigt presse brugte dyre biler ned i pris, og du kan på den måde få en større bil med bedre komfort, ekstraudstyr og lignende, end hvis du skulle købe helt ny bil.

 

  1. Lavere værditab

Som hovedregel kan man sige, at jo billigere bilen er, jo lavere værditab har bilen. Dette er især en fordel, hvis du skal sælge bilen videre inden for få år, da du på den måde taber færre penge, end hvis du skulle sælge en helt ny bil videre inden for få år.

 

  1. Få en bil i sin bedste alder

Inden for bilverdenen snakker man om Total Cost of Ownership, som er stærkest, når bilen er mellem ca. to og seks år. Det betyder, at afskrivningen på bilen her har været høj, men er på et fornuftigt niveau taget den relativt lave alder i betragtning. Omkostninger til service, ejerafgift og lignende er derfor stadig lave, i forhold til hvad du får for prisen.

 

Ulemper

  1. Større udgifter til vedligehold

Det er klart, at hvis du køber en ny bil, vil der ofte være større udgifter til vedligeholdelse og reparation. Du kan ikke vide, hvordan den tidligere ejer har kørt den brugte bil, og du kan risikere, at den går hurtigere i stykker end en ny bil.

 

  1. Kort eller ingen garanti på brugte biler

Ved brugte biler er der ofte blot 24 måneders reklamationsret, og en kort - og i nogen tilfælde slet ingen - garanti. En ny bils garanti er din sikkerhed, hvis bilen skulle gå i stykker.

 

  1. Kører kortere på literen

Skal du køre lange og mange ture med bilen, skal du vide, at brugte biler ofte kører kortere på literen end nyere biler. Kører du derimod få kilometer om året, er det ofte intet økonomisk problem med en brugt bil.

 

Der findes utallige hjemmesider og annoncer, hvor private sælger deres brugte biler, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Vil du undgå at gå i brugtbils-fælder eller at blive snydt, kan du derfor med stor fordel benytte dig af en professionel brugtbilsforhandler, som Au2Point APS, som servicerer kunder omkring Børkop og Fredericia, der kan hjælpe dig med købet af din nye brugte bil.