Dine fordele og ulemper ved leasing

Der er hvert år rigtig mange danskere, som leaser en bil. Ofte vælger virksomheder en erhvervsleasing i stedet for at købe, når de skal finde en firmabil, men privatleasing er også blevet populært. Bilforhandlerne har mange gode leasingtilbud på både små og store biler, og det kan være, du er blevet fristet af et tilbud. I så fald er der nogle overvejelser, du bør gøre dig for at finde ud af, hvad der er det rigtige for dig. Har du spørgsmål angående leasing, så kontakt endelig Vestergaard Biler A/S.

 

Derfor skal du vælge privatleasing

Privatleasing er et rigtig godt valg, hvis du gerne vil vide, hvad det koster dig hver måned at have bil. Med leasingaftaler er der ofte service inkluderet, og derudover betaler du en fast ydelse. Så skal du selv sørge for forsikring (bilforhandleren kan sikkert også hjælpe dig med det), vægtafgift og brændstof, men ellers er det både nemt og overskueligt at finde ud af, om du har råd til en leaset bil.

Når leasingkontrakten udløber, kan du bare aflevere bilen tilbage, og du slipper derfor for at skulle sælge den videre (med mindre der står i kontrakten, at du skal købe bilen, når leasingperioden er ovre). Det er også billigt at anskaffe bilen, fordi førstegangsydelsen ved leasing er så lav. Nogle bilmærker har stor fokus på at lease biler, og her kan du ofte finde en lukrativ aftale.

 

Dette er godt ved leasing:

  • Du kan skifte din bil ofte
  • Service er inkluderet
  • Fast ydelse hver måned
  • Lav førstegangsydelse
  • Slipper for at skulle sælge en brug bil

 

Derfor skal du ikke vælge privatleasing

Privatleasing er ikke for alle, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke er opmærksom, når du leder efter din nye bil. Der er nogle bilmærker, hvor det næsten ikke kan svare sig at lease bilen, så hold godt øje, når du er på jagt. Derudover skal du være opmærksom på, at det kan være svært at komme ud af kontrakten, hvis du ikke har brug for bilen mere eller vil skifte til en større. Flere forhandlere tilbyder, at man kan komme ud af aftalen efter 11 måneder, så tjek kontrakten grundigt, hvis du ikke ved, om der venter større forandringer, som kan påvirke dit behov for en bil.

Du skal også overveje, hvor meget du skal bruge bilen. Den gennemsnitlige dansker kører 17.000 km om året, og med leasingkontrakter hvor der er inkluderet 15.000 km pr. år, kan det blive dyrt at betale for de ekstra kørte kilometer. Så vær realistisk og undersøg, om du fra start kan indføre flere kilometer i kontrakten, hvis du har brug for det. Til slut skal du tænke på, at når du afleverer en leasingbil, bliver den gennemgået for ridser og andre skader, og du kan i sidste ende stå med en stor regning for skaderne. Sørg derfor for at sætte dig grundigt ind i, hvilken stand der forventes ved aflevering, så uenigheder undgås.

 

Ulemper ved leasing:

  • Ejer ikke bilen
  • Kan være svært at komme ud af aftalen
  • Skal skifte bil ofte (når kontrakten udløber)
  • Fast kilometerantal pr. år
  • Kan være uenighed om bilens stand ved aflevering

 

Lav en beregning

Der er altså en del fordele og ulemper ved privatleasing, og hvad du skal vælge afhænger af din situation. Derfor kan det være en god idé at regne på, hvad det vil koste dig at lease bilen i perioden, og hvad det vil koste at købe den. Husk at medregne udgifter til service, reparationer og andre ekstra udgifter. FDM har lavet en privatleasingindikator, som du kan bruge, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal regne ud, hvad der bedst kan betale sig.