Fremtiden med veteranbiler

Man kan være tilbøjelig til at spørge sig selv: Hvor længe får vi lov til at køre rundt i vores gamle klassikere? Det er måske ikke så længe, som vi både håber og tror. Dette kommer sig af, at et tysk politisk flertal forsøger at presse EU til at indføre et forbud mod indregistrering af biler med forbrændingsmotorer efter 2030. Gennem årene har der været et øget fokus på at reducere miljøskadelige emissioner, hvilket har dannet grobund for det nye politiske forslag i Tyskland. Forhåbentlig går det ikke så galt, at det kan være slut med vores elskede køretøjer om få år. Motorhistorisk Samråd forsøger faktisk at imødekomme dette nye forbud. De arbejder på at få mulighed for dispensation for historiske køretøjer, ved at få det indarbejdet i ny lovgivning.

 

Klassiske bilmodeller kan blive gode investeringer

Selvom miljømæssige restriktioner kan være en trussel for fremtidens veteranbiler, kan disse klassiske modeller blive en god investering. Under de rigtige omstændigheder kan en veteranbil blive en god investering, som man muligvis kan tjene penge på i fremtiden. Mens nogle vælger at placere deres penge i aktier eller malerier, ses en tendens til at gamle klassikere af mærker som Alfa Romeo, Porsche og Ferrari vinder flere investeringshjerter. De gamle klassikere bliver mere og mere populære, fordi de har en god historie at fortælle. Køber man eksempelvis en Porsche fra 80’erne, får du samtidig hele deres motorsportshistorie, hvilket giver en stor værdi blandt bilentusiaster.

 

Hold dig opdateret på fremtiden

Hvis du ønsker at holde dig opdateret på fremtiden inden for veteranbiler, kan du med fordel følge med Motorhistorisk Samråd. De holder sig hele tiden opdateret omkring, hvad der sker inden for veteranbiler. Du har samtidig mulighed for at melde din klub ind i Motorhistorisk Samråd, som i dag er en organisation bestående af 110 klubber. De arbejder på at skabe de bedst mulige vilkår for de historiske køretøjer, som i fremtiden kan blive truet af politiske tiltag omkring miljøbesparelser.